Gå til hovedinnhold

  Skrivekonkurranse Armenia-Norge

   

  Armenia er ukens konkurranse for uke 46–49 på Wikipedia. Konkurransen er et initiativ fra tidligere styremedlem i Wikimedia Norge, Tove Eivindsen, som besøkte Wikimedia Armenia i fjor på denne tiden.

  I fire uker arrangerer Wikimedia Norge en skrivekonkurranse om Armenia og Wikimedia Armenia arrangerer tilsvarende konkurranse om Norge. Den armenske konkurransesiden kan du se her. Vi håper på mange gode bidrag!

   

  noravank_panorama

  Alexander Naumov (Noravank monastery and the gorge) [CC BY 3.0, (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], Wikimedia Commons

  Premier

  • 1. premien er en reise (fly og hotell) til Armenia. Wikimedia Armenia, som holder til i hovedstaden Jerevan, vil gjerne møte vinneren som kommer til Armenia og vise vedkommende rundt. Reisen må gjennomføres i løpet av 2017 og er begrenset oppad til 15 000 NOK. Reise og opphold ordnes av vinneren, og refunderes av Wikimedia Norge.

   

  tove_eivindsen_visiting_wikimedia_armenia

  Ansatte i Wikimedia Armenia og tidligere styremedlem i Wikimedia Norge, Tove Eivindsen.

  I juryen har vi fått med oss flinke folk, og 1. premien deles ut av en todelt jury. Wikipedia-bidragsyterne  IdaScott og Kjetil Ree går igjennom alle bidrag i konkurransen og velger ut 10 bidrag som de mener kvalifiserer som de beste nye Wikipedia-artklene eller betydelig utbedrede. Den listen publiserer vi på denne konkurransesiden.

  Listen på 10 artikler går så en fagjury i gjennom og de bestemmer hvem som vinner. Den består av journalist og forfatter Ingrid Brekke, og historiker, journalist og Riksarkivet-ansatt Fredrik Larsen Lund. Vinneren annonseres før jul. Om det kommer bidrag på nordsamisk, som hadde vært flott, så henter arrangøren av konkurransen inn et jurymedlem ekstra som kan nordsamisk.

  Utvidelse av aktuelle artikler her på Wikipedia bokmål og riksmål (no:wp), på nynorsk (nn:wp) og på nordsamisk (se:wp) er med i konkurransen, og teller likt. I denne konkurransen teller altså alle bidrag til artikler som ligger i minst en av kategoriene Armenia på Wikipedia bokmål, Armenia på Wikipedia nynorsk eller Armenia på Wikipedia nordsamisk.

  Lykke til!

   

   

   

  Kategori: Blogg, Internasjonalt, Ukategorisert, Ukens konkurranse, Wikimedia Armenia
  Stikkord: , ,

  Skriv en kommentar