Gå til hovedinnhold

Wikimedia Norges nordsamiskprosjekt

Foto: Karin Beate Nøsterud, CC-by-SA 2.5 DK

Wikimedia Norge har satt i gang et prosjekt med formål om å forbedre Wikipedia på nordsamisk, og skaffe mer samisk innhold til Wikimedia-prosjektene. Wikipedia på nordsamisk har i dag rundt 7 000 artikler, noe som er veldig bra for et såpass lite språk, men problemet er at det er veldig få som bidrar aktivt på prosjektet. Det ønsker vi å endre på, men vi kan ikke gjøre det alene!

Målet vårt er å bidra til at Wikipedia på nordsamisk er et levende prosjekt som kontinuerlig oppdateres. Til det trengs det frivillige skribenter som kan nordsamisk. Til det trengs det frivillige skribenter som kan nordsamisk.

Kan du nordsamisk, og synes det høres interessant ut, men vet ikke hvor du skal begynne? Da vil vi gjerne komme i kontakt med deg! Du kan skrive inn e-postadressa di i feltet nedenfor, så tar vi kontakt snarlig. Det samme gjelder selvsagt om du ikke kan nordsamisk, men likevel er interessert i prosjektet, f.eks. om du representerer en potensiell partnerinstitusjon, eller bare er en privatperson med interesse for temaet.