Gå til hovedinnhold

    Wikipedia reddet leksikon-sjangeren

    En  rapport (slide nr 30) fra den amerikanske venturekapital-konsulenten Mary Meeker fastslår at Wikipedia ikke er årsaken til nedgangen for »Encyclopedia Britannica», som 13. mars 2012 la ned sin trykte bokversjon etter 244 års utgivelse. Journalisten og mediebloggeren William Beutler har analysert rapporten og imøtegår påstanden om at  Wikipedia drepte Britannica. Meekers rapport og Beutlers analyse viser at nedgangen for »Britannica» startet i 1993, da Microsoft lanserte leksikonet »Encarta» på CD-ROM. Dersom PC’en stod bak »Britannica’s» fall, slik også Wired melder, gjenstår konklusjonen at Wikipedia reddet hele leksikon-sjangeren for tolv år siden, ved å tilpasse den det digitale formatet på en vellykket måte.

    Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized
    Stikkord:

    Skriv en kommentar