Gå til hovedinnhold

Om oss

Wikimedia Norge er en frivillig organisasjon som gjør kunnskap fritt tilgjengelig for alle ved å støtte opp om bidragsytere på Wikipedia og andre Wikimedia-prosjekter, ved institusjonssamarbeid og ved kursvirksomhet. Vi styrker fri kunnskapsdeling på bokmål, nynorsk og nordsamisk og er en del av den internasjonale Wikimedia-bevegelsen.

Kontakt oss

Generelle henvendelser rettes til post@wikimedia.no eller tlf. 48 92 48 92.

Styret

Marie Nicolaisen leder et styre som brenner for fri kunnskapsdeling.

Les mer

Administrasjonen

Daglig leder Elisabeth Carrera, vår frivillighetsrådgiver og vår informasjonsmedarbeider jobber for å nå målene våre.

Les mer

Arbeidet vårt

Millioner av mennesker verden over bruker Wikipedia hver dag. Wikipedia er faktisk blant verdens mest besøkte nettsteder. Det ikke alle vet er at det frie oppslagsverket Wikipedia skrives og vedlikeholdes av frivillige bidragsytere. Alle kan bidra med sin kunnskap på Wikipedia og på de andre Wikimedia-prosjektene!

Er du blant oss som synes kunnskap skal deles og være fritt tilgjengelig for alle? Da har du funnet likesinnede som gjør noe med det! Wikimedia Norge er en frivillig organisasjon som arbeider for å gjøre kunnskap fri og tilgjengelig for alle gjennom å støtte opp om bidragsytere på Wikimedia-prosjektene, ved institusjonssamarbeid og kursvirksomhet. Vi har prosjekter for deling av kunnskap på både bokmål, nynorsk og nordsamisk, men også prosjekter som handler om deling av bildesamlinger og arkivmateriale. Ved å beskrive verden forandrer vi den også litt. Vi vil gjerne ha deg med!

Å styrke kunnskapsmangfoldet og tette kunnskapshull i Wikimedia-prosjektene er viktig. Les gjerne om arbeidet vårt knyttet til samisk kunnskap og kjønnsubalansen på Wikipedia.

Wikipedia er ett av flere Wikimedia-prosjekter. Andre store Wikimedia-prosjekter er for eksempel Wikimedia Commons og Wikidata. Wikipedia og de andre Wikimedia-prosjektene har en sentral rolle i Wikimedia Norge sitt arbeid.

Wikimedia Norge har ikke redaksjonsansvar for innholdet på Wikipedia eller på de andre Wikimedia-prosjekter. Vi er en uavhengig interesseorganisasjon, men Wikimedia Foundation i USA (som driver Wikimedia-prosjektene) har anerkjent oss som en nasjonal Wikimedia-organisasjon. Det betyr at Wikimedia Norge på nasjonalt plan jobber for det samme målet som Wikimedia Foundation og 40 andre Wikimedia-organisasjoner verden over: Se for deg en verden der alle har fri tilgang til summen av menneskelig kunnskap.