Gå til hovedinnhold

Om oss

Millioner av mennesker verden over bruker Wikipedia hver dag. Wikipedia er faktisk blant verdens 5 mest besøkte nettsteder. Det ikke alle vet er at det frie oppslagsverket Wikipedia skrives og vedlikeholdes av frivillige bidragsytere. Alle kan bidra med sin kunnskap på Wikipedia!

Er du blant oss som synes kunnskap skal deles og være fritt tilgjengelig for alle? Da har du funnet likesinnede som gjør noe med det! Wikimedia Norge er en frivillig organisasjon som arbeider for å gjøre kunnskap fri og tilgjengelig for alle gjennom å støtte opp om bidragsytere på Wikipedia, ved institusjonssamarbeid og kursvirksomhet. Sammen bygger vi noen av Norges beste oppslagsverk. Vi skriver på bokmål, nynorsk og nordsamisk, og av og til på de rundt 300 andre språkversjonene av Wikipedia. På denne siden kan du lese mer om arbeidet vårt knyttet til nordsamisk Wikipedia.

Ved å beskrive verden forandrer vi den også litt. Vi vil gjerne ha deg med!

Wikipedia er ett av flere Wikimedia-prosjekter. Andre store Wikimedia-prosjekter er for eksempel Wikimedia Commons og Wikidata. Wikipedia og de andre Wikimedia-prosjektene har en sentral rolle i Wikimedia Norge sitt arbeid.

Wikimedia Norge har ikke redaksjonsansvar for innholdet på Wikipedia på bokmål, nynorsk, nordsamisk eller noen andre språk, eller på andre Wikimedia-prosjekter. Vi er en uavhengig forening, men Wikimedia Foundation i USA (som driver Wikimedia-prosjektene) har anerkjent oss som en nasjonal Wikimedia-forening. Det betyr at Wikimedia Norge på nasjonalt plan jobber for det samme målet som Wikimedia Foundation og 40 Wikimedia-foreninger verden over: Se for deg en verden der alle har fri tilgang til summen av menneskelig kunnskap.

Vil du lese mer om Wikimedia Norge sitt arbeid så kan du gjøre det på vår egen wiki.