Gå til hovedinnhold

  Velkommen til wikiverksted på Norsk Folkemuseum 26. februar!

  Bli formidlet til, og bli en formidler – den 26. februar arrangerer vi den første av en hel rekke Wikipedia-verksteder, og startskuddet går på Norsk Folkemuseum. På folkemuseet vil vi få en omvisning i museets rykende ferske grunnlovsjubileumsutstillinge, «1814 – Spillet om Danmark og Norge», før vi sammen skriver Wikipedia-artikler. Hvem som helst kan være med, og helt gratis er det også!

  eidsvollriksraad1814edit1-1

  Oscar Wergeland [Offentlig eiendom], Wikimedia Commons. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Eidsvoll_1814.jpeg

  Wikiverkstedene vi skal ha fremover vil alle bygges over samme lest; sammen med en institusjon, organisasjon eller bedrift inviterer vi alle som vil være med på en omvisning eller et foredrag, før vi sammen setter oss ned for å skrive og forbedre Wikipedia-artikler knyttet til kveldens tema, med kyndig faglig og wikipediansk veiledning underveis. Dere som blir med får altså både sjansen til en helt egen innsikt i et tema eller et sted,  i tillegg til at dere får bidratt til å gjøre verdens mest omfattende kunnskapsprosjekt på nett enda bedre! Verkstedene kommer vi til å ha på månedlig basis fremover, og vi håper at disse kan gjøre at flere oppdager hvor lett og hvor kjekt det er å bidra på Wikipedia!

  Verkstedet på Norsk Folkemuseum vil begynne med en omvisning i 1814-utstillingen klokka 17, før vi setter oss ned for å skrive sammen (med mat underveis) i Collettgården fra klokka 18 til 20. Tilstede under hele verkstedet vil det være dyktige folk fra museet som kan veilede i både Wikipedia-skriving og fag, og historikerne fra museet har også forberedt en liste over tema som det trengs artikler om, som kanonbåtkrig, kaperfart og spørsmålene om hva «Det gule kor» og «supplikk» egentlig er. Du trenger ingen erfaring for å bli med, og vi ønsker oss både museumsarbeidere, studenter og andre som vil bidra til kunnskapsdugnaden velkommen med denne kvelden!

  Påmelding gjøres via denne lenken, og om dere har spørsmål er det bare å ta kontakt på astrid@wikimedia.no. Utover det er det førstemann til mølla, da vi har lyst til å begrense til 25 deltakere for at alle skal få mest mulig ut av kvelden!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Wikimedia Norge, Wikipedia, Wikiverksted

  2 kommentarer

  1. noorse
   16. februar 2014 , 16.08.53

   Hei, fint om dere retter skrivefeilen kapRerfart til kaperfart – som vi har hatt artikkel om siden 2005. Vil være dumt å nyopprette artikler vi allerede har fra før. La inn beskjed om dette på torg og ting også. Mvh noorse

   • Astrid Carlsen
    04. mars 2014 , 11.27.39

    Hei, Takk for beskjed! Jeg så kommentaren din først i dag, dessverre, men nå er det rettet. Vennlig hilsen Astrid

  Skriv en kommentar