Gå til hovedinnhold

  Et fyr, et stupetårn, et fartøy, en gravhaug, en helleristning!

  Skrevet av Anja Heie, seniorrådgiver hos Riksantikvaren

  Delta i ukens konkurranse om kulturminner, og vinn et gavekort!

  I uke 22 er det kulturminnene som står for tur. Da er det «kulturminnevern» som er tema for ukens konkurranse på Wikipedia. To vinnere vil motta et universalgavekort fra Riksantikvaren på 500 kroner.

  Alnes fyr. Bildet vant fotokonkurransen Wiki Loves Monuments i 2013 og er tatt av Henny Stokseth.

  Alnes fyr. Bildet vant fotokonkurransen Wiki Loves Monuments i 2013 og er tatt av Henny Stokseth.

   

  Et kulturminne kan være så mangt: som for eksempel en bygning, et fyr, et stupetårn, et fartøy, en gravhaug eller en helleristning. Kulturminner er spor etter menneskelig aktivitet i vårt fysiske miljø, både fra tidligere tider og fra vår egen tid. Kikker du deg rundt, så kan du oppdage kulturminner nærmest overalt, spredt utover hele landet.

  Innen kategorien «kulturminnevern» hører også artikler om mer overordnede tema på kulturminnefeltet hjemme. Eksempler på dette finner du i oversikten over artiklene i denne kategorien. Så her bør det ikke være vanskelig å finne relevante tema eller bilder til ukens konkurranse.

   

  I forbindelse med Riksantikvarens Wikipedia-satsing i 2013 ble underprosjektsiden «Kulturminner» opprettet. Her kan du finne forslag til artikler som bør opprettes eller forbedres og andre relevante ressurser, som en oversikt over bilder fra Riksantikvarens arkiv på Wikimedia Commons . Mange artikler om kulturminnefeltet mangler bilder. Her kan du lete etter relevante bilder til din artikkel om kulturminnevern.

  Kanskje du blir en av de to vinnerne av et gavekort på 500 kroner? Lykke til!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized
  Stikkord: , ,

  En kommentar

  1. Anne-Sophie Ofrim
   28. mai 2014 , 09.47.52

   Legger til at hovedkategorien for kulturminnebilder på Wikimedia Commons er https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Cultural_heritage_monuments_in_Norway hvor også bildene fra Riksantikvaren ligger.

  Skriv en kommentar