Gå til hovedinnhold

    Skrivestafetten på Wikipedia – om musikere av vår generasjon

    Hedvig Mollestad Thomassen i redigeringsmodus i sitt eget hjem, sammen med Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge.

    Hedvig Mollestad Thomassen i redigeringsmodus i sitt eget hjem, sammen med Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge.

    Nyeste bidragsytere i vår skrivestafett er musiker Hedvig Mollestad Thomassen. Hedvig har valgt å skrive om noe både hun og vi kan være enig i at er viktig; å vise frem en annen dyktig musiker fra egen generasjon.

    – Jeg bestemte meg for å skrive om Mai Elise Solberg fordi jeg både vil skrive innenfor et felt jeg har kunnskap – musikk og musikere – og fordi det er viktig å vise frem dyktige musikere i egen generasjon.

    Artikkelen om jazzmusiker Mai Elise Solberg fantes på Wikipedia fra tidligere av, men den var ikke spesielt utfyllende.

    – Mai Elise er både up and coming og en relevant musiker og samarbeidspartner for mange. Hun har en omfattende musikalsk CV, som fortjener å vises frem.

    Hedvig ble utfordret til å delta i stafetten av forfatter Agnes Ravatn, som valgte Hedvig fordi hun er landets største gitarhelt.

    – Jeg kunns jo ikke si nei når jeg ble utfordra av noen jeg beundrer såpass mye som Agnes Ravatn. Dessuten er det kult å bidra til at det finnes god informasjon på nett.

    Å redigere på Wikipedia var lettere å komme inn i enn Hedvig hadde sett for seg.

    – Det er jo et system å forholde seg til, og det minnet meg egentlig mye om det jeg gjorde da jeg skrev i studentavisa Universitas.

    Til å overta stafettpinnen har hun valgt ut en annen notabel kvinnelig artist – Sandra Kolstad.

    – Å utfordre Sandra Kolstad som neste person var et veldig opplagt valg; hun har bein i nesa, kan mye, og tar andre valg enn resten av oss. Hun er forfriskende, og jeg tror hun kan bidra med mye bra! avslutter Hedvig.

     

    Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

    Skriv en kommentar