Gå til hovedinnhold

  Wikimannemakt: Seminar om Wikipedia og kjønnsubalanse

  Grace Hopper and UNIVACWikipedia er verdens mest leste leksikon, skapt av hundretusenvis av frivillige verden over. Men kun ti prosent av bidragsyterne er kvinner. Hvilke konsekvenser har dette for kunnskapen vi har tilgjengelig, hvorfor eksisterer denne ubalansen og hva kan vi gjøre med det? Wikimedia Norge inviterer til seminar og samtale. 

  Seminaret markerer også avslutningen på Wikimedia Norges grunnlovsstafett, hvor vi gjennom hele året har oppfordret profilerte kvinner til å skrive og forbedre Wikipedia-artikler. Etter det formelle programmet blir det lett servering og sosialisering for alle som ønsker!

  Tema belyses ved innledninger fra disse dyktige kvinnene:

  Sarah Hoem Iversen er førsteamanuensis i engelsk språk og leksikografi ved Høgskolen i Bergen. Denne kvelden skal hun innlede for oss om kjønnet språk, og hvordan språk og makt synes i leksikon og andre referanseverk.

  Kjersti Løken Stavrum er generalsekretær i Norsk Presseforbund, og har også deltatt i Wikmedia Norges skrivestafett i forbindelse med grunnlovsjubileet. I skrivestafetten skrev hun en Wikipedia-artikkelen om offentlighetsprinsippet, og denne kvelden skal hun snakket om nettopp innholdet i artikkelen, og om Wikipedia og andre kilder på nett.

  Girl Geek Dinners Oslo er nettverk for teknologiinteresserte kvinner. Den 26. november kåres for første gang Årets Girl Geek på Rosing-konferansen, og vi får en innledning om hvordan nettverket jobber for å synliggjøre dyktige kvinner i teknologi.

  Hilde Herming og Nora Ceciliedatter Nedrum skal fortelle om sitt kunstprosjekt «Fast plass», hvor de stiller spørsmål om hvorfor det er så få minnesmerker over kvinner i offentlige rom . Herming jobber til vanlig med kommunikasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo og Nedrum er rådgiver i Kunst i offentlige rom (KORO).

  Monica Anett Dyrø er til daglig brannfaglig rådgiver, men hun er også ivrig Wikipedia-skribent. Hun skal fortelle om hva som motiverer henne til å bidra på Wikipedia, og hvordan hun merker og ikke merker kjønnsubalansen på Wikipedia.

  Om Wikimedia Norge: Wikimedia Norge er en frivillig organisasjon som jobber for å gjøre de norsk- og samiskspråklige utgavene av Wikipedia best mulig, for å bedre ulike Wikimedia-prosjektene og for å generelt gjøre øke fri tilgang til kunnskap.

  Programmet blir som følger:

  18.00: Velkommen ved Jorid Martinsen fra Wikimedia Norge

  18.15: Kjersti Løken Stavrum om offentlighetsprinsippet og informasjon på nett

  18.40: Sarah Hoem Iversen om kjønnet språk i referanseverk

  19.10: Girl Geek Dinners Oslo om synliggjøring av kvinner i teknologi

  19.30: Hilde Herming og Nora Ceciliedatter Nedrum om prosjektet «Fast plass»

  20.00: Monica Anett Dyrø om å være wikipedianer

  20.30: Vel hjem!

  Inngang: Gratis og åpent for alle!
  Hvor: Nedjma, Litteraturhuset

  Se også vår Facebook-hending for oppdatert informasjon!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  Skriv en kommentar