Skip to main content

Bli med oss på kunnskapsdugnaden – del din kunnskap på Wikipedia!

Doalut

Sommerstengt kontor

Uke 28 og 29 har vi ansatte i Wikimedia Norge ferie, og vil ikke være tilgjengelig. Vi leser derimot epost igjen når vi kommer tilbake på jobb, så bare ta kontakt om det skulle være noe. Riktig god sommer til alle bidragsytere og venner fra fri kunnskap!

Read more

Wikipedia-prosjekt på Universitetet på Ås (NMBU)

 

Her forteller Anders Heen, prosjektleder ved NMBU, om prosjektet ved Ås:

“I 2016 ble det startet opp et prosjekt med formål at fagstoff innen landbruk som ligger på Wikipedia, skal være mest mulig korrekt og gi en kort og objektiv beskrivelse av temaet.

Bakgrunnen for prosjekt er at flere som foreleser i landbruksrelaterte stoff på NMBU, hadde erfart at mange artikler som lå på Wikipedia, hadde for dårlig kvalitet. Også studenter har gitt uttrykk for det samme.

Read more

Wikitreff på Litteraturhuset 9. mai

 

9. mai var det nok et interessant wikitreff på Litteraturhuset i Oslo. Denne gang var det Morten Olsen Haugen (f. 1966) bibliotekar, faglitterær forfatter, litteraturkritiker og bidragsyter på Wikipedia som snakket om:

Wikipedia inneholder mange typer tekster; noen banale, noen misvisende, noen ujevne og noen glitrende. Hva er det som kjennetegner de beste artiklene og de beste prosessene? Wikipedias samarbeidsprosjekt Kandidatsider innebærer både et krevende, kritisk blikk på artikler, og et samarbeid om å gjøre artikler bedre. Read more

Den tyrkiske regjeringen må tillate Wikipedia #UnblockWikipedia

Oversatt / skrevet av Hogne Neteland, styreleder i Wikimedia Norge

Lørdag 29. april ble Wikipedia blokkert i Tyrkia. Dette gjør at millioner av mennesker i Tyrkia mister tilgang til gratis kunnskap om landet sitt og verden rundt dem. Vi mener at kunnskap er en grunnleggende menneskerettighet og oppfordrer den tyrkiske regjeringen til å igjen tillate Wikipedia.

Wikipedia er en global kilde til nøytral, pålitelig informasjon på hundrevis av språk. Flere tusen dyktige bidragsytere skriver og vedlikeholder mer enn 40 millioner artikler på Wikipedia.

Read more