Gå til hovedinnhold

  Kvinner i rødt

  Rekord i november!

  Kunnskapsmangfold er nøkkelordet for Wikimedia Norge også i 2022, og vi har mange prosjekter på gang. Det hårete målet om alles kunnskap tilgjengelig for alle helt gratis, det når vi ett steg av gangen. I november i fjor tok vi et sjumilssteg når det kommer til å øke innholdet om kvinner på Wikipedia!

  Månedens konkurranse i november var Rødlenke-prosjektet. Prosjektet bygger på Women in Red-initiativet, og handler om å øke andelen artikler om kvinner. I samarbeid med OsloMet og Nasjonalbiblioteket har vi i flere semester hatt bibliotek- og arkiv-studenter som har bidratt til at vi har fått flere gode biografier om kvinner. I løpet av prosjektperioden har Rødlenke-temaet også vært månedens konkurranse, som en måte å engasjere hele Wikipedia-miljøet i dugnaden. Det ble satt ny rekord i engasjement i løpet av en månedens konkurranse sist november da Rødlenke-prosjektet var tema. Hele 1588 nye artikler, fordelt på bokmål, nynorsk og nordsamisk, ble resultatet av månedens innsats.

  Det er ikke bare tallene som betyr noe her, blant de nye artiklene har vi sett et stort spekter av viktige kvinner fra Norge, Europa og resten av verden. Sånn som for eksempel jordmor og politiker Aoua Kéita fra Mali eller politiker og vokalist Bibi Titi Mohammed fra Tanzania. 

  Når vi nå i januar snart setter i gang med en ny gruppe studenter, er det Skeivt kulturår som setter tema både for studentenes arbeid, og også for en ny månedlig konkurranse i april. Vi håper at dette temaet vil vekke like stort engasjement som Kvinner i Rødt har klart å gjøre. I mars organiserer vi en panelsamtale om dette temaet på Litteraturhuset i Bergen, det skjer i forbindelse med årsmøtet i Wikimedia Norge.

  Logo for Skeivt kulturår 2022. Design: Metric

  Kategori: Blogg, Innlegg forside, Kvinner i rødt, Mangfold på Wikipedia, Nyheter, Skeivt kulturår