Gå til hovedinnhold

  Stipend til Márkomeannu-festivalen

  Ella Marie Hætta Isaksen. Foto: Tore Sætre, CC BY-SA 4.0.

  Har du lyst til å skrive om samisk kultur og kulturarv på nordsamisk Wikipedia? Vi lyser ut reisestipend til folk som vil samle stoff på Márkomeannu på Gállogieddi 27.-30. juli. Søknadsfrist 14. juli.

  I slutten av juli kan du oppleve dagens kunst og kultur fra Sápmi, så vel som tradisjonelle uttrykk, på Gállogieddi, det samiske friluftsmuseet i Evenes kommune. Festivalen Márkomeannu er kjent for flotte konserter, duodjimarked og aktiviteter for alle aldersgrupper. Vi søker deg som vil delta på festivalen og deretter bruke inntrykk og bilder til kunnskapsformidling på Wikipedia.

  Del tekst og bilder

  Hvis du tildeles stipend, får du én times digital opplæring i hvordan du kommer i gang på Wikipedia og Wikimedia Commons. Deretter får du en fadder som kan hjelpe til med stort og smått, både nå i sommer og senere. Under festivalen forventer vi

  • at du tar illustrasjonsbilder som lastes opp til Commons, slik at de kan brukes fritt på Wikipedia og andre steder. Hvis du ikke har kamera eller mobil som egner seg, kan du få låne et kamera av oss.
  • at du deler bilder på Instagram med emneknaggene #eallikulturárbi, #wikimedianorge og #márkomeannu.

  Etter festivalen, og senest i løpet av august,

  • oppretter eller utbedrer du minst ti artikler om samisk kultur eller kulturarv på nordsamisk Wikipedia. En artikkel kan være kort eller lang, og fadderen din og andre wikipedianere hjelper deg gjerne.

  Reisestipendet

  Wikimedia Norge kan tildele stipend til inntil to personer som deltar på festivalen sammen eller hver for seg. Vi dekker rimeligste reisemåte tur-retur mellom hjemsted og festivalen. Vi dekker også kost og losji (i henhold til statens satser) og selvsagt festivalpass.

  Hvem kan søke? Og hvordan?

  Alle som skriver godt på nordsamisk, er interessert i samisk kultur og kulturarv, og som ønsker å bidra på Wikipedia, er velkommen til å søke. Hvis stipendmottager er under 18 år, må hen delta på festivalen i følge med en foresatt.

  Du søker ved å sende en e-post til post@wikimedia.no senest 14. juli. Der gir du følgende info:

  • Navn, e-postadresse og telefonnummer.
  • Alder og yrke.
  • Hvilke artikler om samisk kultur eller kulturarv synes du at mangler eller bør utbedres på nordsamisk Wikipedia?
  • Hvorfor bør du tildeles reisestipend?
  • Budsjett for reisen din til Márkomeannu.

  Har du spørsmål? Ta kontakt med Wikimedia Norge per e-post post@wikimedia.no eller tlf. 48 92 48 92.


  Illustratør: Gálaniitoluodda. Hentet fra Wikimedia Commons, GNU Free Documentation License versjon 1.2 eller senere.

  Wikipedia på nordsamisk

  Oppslagsverket har oppimot 8000 artikler og skrives og vedlikeholdes av frivillige. Wikimedia Norge har mottatt prosjektmidler fra Den norske UNESCO-kommisjonen for å stimulere til produksjon av artikler om samisk levende kulturarv, slik at mer kunnskap om feltet kan formidles fritt og nå flere. På nordsamisk Wikipedia møtes bidragsytere som ønsker at kunnskap skal være tilgjengelig på deres språk.

  Kategori: Innlegg forside, Nordsamisk Wikipedia, Nyheter, Samisk kunnskap, Wiki Loves Living Heritage