Gå til hovedinnhold

Nyheter og blogginnlegg

Etterlyser bilder av kunstnere

Wikipedia er landets største og mest leste oppslagsverk, men hvis du leser om nålevende kunstnere og kunsthåndverkere fra Norge og Sápmi, så mangler det ofte portrettbilde. Kan du bidra med bilder?

Les mer

Nær 700 nye kvinnebiografier

Årets Kvinner i rødt-kampanje: Astronauter, kunstnere, politikere og et spenn av andre livsverk – nå kan du lese om dem på Wikipedia. Litt av en innsats!

Les mer

Mars = Kvinner i rødt

Visste du at bare 18 prosent av biografiene på nynorsk-Wikipedia er om kvinner? På bokmål er det litt bedre, men ikke godt nok. Bli med på konkurranse, kurs eller skriveverksteder – i hele mars skriver vi røde lenker blå!

Les mer

Årets wikipedianer 2023

Ser du et kart på Wikipedia, er det stor sjanse for at Hans Rosbach har sørget for at det er brukervennlig og informativt. Årets wikipedianer er en hverdagshelt som gjør en stor innsats for kunnskapsdugnaden.

Les mer

Retten til å sitere

Når vi skriver Wikipedia-artikler, støtter vi oss på arbeid som andre har gjort tidligere. Retten til å sitere bidrar til at allmennheten kan få fri tilgang til kunnskap. Men hvordan siterer vi på riktig måte? Wikipedianer Trygve Nodeland har den senere tid arbeidet med retningslinjer for sitatbruk. Vi har bedt ham om en foreløpig redegjørelse for noen hovedprinsipper, slik han ser dem.

Les mer