Gå til hovedinnhold

    Enklere opplastning på Wikimedia Commons

    Under Wikimedia Developer Workshop 2010 i Berlin viste Guillaume Paumier fra Wikimedia Foundation frem en beta-versjon av nytt grensesnitt for opplastning av bilder på Wikimedia Commons. Guillaume er leder for Wikimedia Fundations avdeling for et prosjekt som skal øke brukervennligheten rundt multimedia. Det fokuseres på å gjøre det enklere, og dette gjør man ved å fjerne deler av den overflødige teksten, og erstatte det med et moderne grensesnitt som skal ligne andre moderne nettløsninger, hvor det er hentet erfaringer fra blandt annet sosiale medier. Opplastning av mange bilder under samme lisens/meta-data prioriteres også høyt.

    Det er mulig å prøvekjøre denne nye løsningen allerede nå på Wikimedia Beta, og man kan gi tilbakemeldinger om hvordan man synes den nye løsningen fungerer. Du kan prøve å laste opp bilder her: Wikimedia Beta (krever brukeropprettelse). Meningen er å ferdigutvikle dette før man erstatter dagens løsning, senere i 2010.

    Kategori: Blogg, Internasjonalt, Ukategorisert, Wikimedia Norge
    Stikkord: ,

    En kommentar

    1. Kjetil
      20. april 2010 , 16.57.46

      Tror dette kan bli veldig bra. Jeg forsøkte betaskjemaet nå, og kjente meg umiddelbart hjemme. 🙂

    Skriv en kommentar