Gå til hovedinnhold

  Historisk Wikipediakurs for samiskspråklige

  Glade studenter på Wikikurs

  Glade studenter på Wikikurs

  Denne helgen har Wikimedia Norge arrangert det første kurset i leksikonskriving for samiskspråklige. Totalt åtte personer har i to dager lært mer om leksikonskriving. Studentene har skrevet på den samiskspråklige Wikipedia, som har hatt svært liten aktivitet de siste årene. Denne helgen har det blitt opprettet like mange artikler på samisk wikipedia som det normalt produseres på flere måneder.

  Studentene har fått opplæring i skriving, innsetting av bilder og bruk av kilder. De har i tillegg utvidet en rekke artikler og de har laget over 30 nye artikler.

  Alle studentene har hatt sin egen lærer. Åtte wikipedianere, som er aktive på bokmåls-Wikipedia, har velvillig stilt opp og brukt hele helgen sin på å lære opp samiskspråklige til å bidra på sin egen Wikipedia. Disse åtte er nå grunnstammen i den samiskspråklige Wikipedia.

  Wikimedia Norge er en ideell forening som arbeider for å gjøre kunnskap fri og tilgjengelig for alle mennesker. Wikimedia Norge er en nasjonal uavhengig organisasjon stiftet for å understøtte og profilere Wikimedia Foundations prosjekt på bokmål, nynorsk og samisk.

  – Den samiske befolkningen trenger et levende oppslagsverk, der de som snakker samisk, kan skrive på samisk. På den måten kan det samiske språket fortsette som et levende språk, sier Jarle Vines som er styreleder i Wikimedia Norge.

  Wikimedia Norge vil takke studentene Åse Margget Holm,  Inger-Marie Oskal, Ellen Cecilie Triumf,   Anne Eira, Sara Victoria Andersen, Berit Margrethe Oskal og Mette Irene Hætta og Lisbeth Somby for innsatsen på samisk Wikipedia. En stor takk også til lærerne Ulf Larsen, Kjetil Ree, Nikolai Sandved, Helga Oppset, Anne-Sophie Ofrim og Frode Eriksen. Deres innsats var avgjørende for denne suksessen vi nå har på samisk Wikipedia. I løpet av noen få dager har det blitt laget over nye 50 artikler på samisk Wikipedia, i tillegg har mange artikler blitt utvidet.

  Kategori: Blogg, I media, Nyheter, Ukategorisert, Wikimedia Norge, Wikipedia

  Skriv en kommentar