Gå til hovedinnhold

  Wikimedia Norge tildelt Folkeopplysningsprisen 2011

  Jarle Vines tok imot Folkeopplysningsprisen, - CC-BYSA Nina Aldin Thune

  Jarle Vines tok imot Folkeopplysningsprisen, – CC-BYSA Nina Aldin Thune

  Wikimedia Norge tildeles Folkeopplysningsprisen 2011, som gis til personer eller organisasjoner for fremragende arbeid med å gjøre kunnskap og læring tilgjengelig for alle. Wikimedia Norges leder Jarle Vines takker for prisen som en anerkjennelse av sju års kunnskapsdugnad på Wikipedia i Norge. Til sammen har de norskspråklige utgavene mer enn 215 000 registrerte brukere, og 2 av 3 nordmenn besøker Wikipedia månedlig.

  Tidligere er Folkeopplysningsprisen blant annet tildelt Jørn Hurum, Ammehjelpen, og NRK Schrødingers Katt. Det er Voksenopplæringsforbundet som tildeler prisen hvert år under Læringsdagene. Prisen har blitt tildelt siden 1998 og har fire ganger gått til enkeltpersoner.

  Det er en stor ære og anerkjennelse av Wikipedia som kunnskapsdugnad i Norge. Folkeopplysningen bygger på at å spre kunnskap blant vanlige folk. Wikipedia tar dette et skritt videre ved at det er vanlige folk som er folkeopplyserne og står for kunnskapen. Med vår visjon om å gjøre all verdens kunnskap tilgjengelig for alle mennesker, våger jeg påstanden at Wikipedia er verdenshistoriens største folkeopplysnings-prosjekt, sier styreleder Jarle Vines i Wikimedia Norge.

  Wikimedia Foundation er stiftelsen som eier tjenestene Wikipedia, Wikimedia Commons, Wictionary, Wikinews, Wikibooks og en rekke andre kunnskapsprosjekter. Her i Norge er Wikimedia Norge lokal støtteforening for Wikimedia Foundations, og som eier domenenavnenet wikipedia.no. Den norske foreningen skal støtte de norske Wikipedia-samfunnene, og har det siste året holdt 25 kurs og foredrag for nye bidragsytere og skribenter. En stor andel av de aktive skribentene er medlem av foreningen..

  Ønsker flere

  Det er mer enn 215 000 registrerte brukere på Wikipedia på bokmål/riksmål, nynorsk og nordsamisk. Den nordsamiske versjonen er det eneste leksikon tilgjengelig på et samisk språk. Hver måned besøker 2–3 millioner nordmenn de norske sidene.

  Vi har det siste året holdt 25 kurs for nye skribenter. Gruppene vi har kurset omfatter både organisasjoner, pensjonistforeninger, bedrifter og statlige etater. Hver måned bidrar om lag 2 500 nordmenn til artiklene, men vi ønsker å få med oss flere. Bare en promille av de som bruker Wikipedia hver måned, skriver noe selv. Derfor er det viktig å få med oss flere. Det er mye enklere å bidra i kunnskapsdugnaden enn folk tror. Vi oppfordrer folk til å registrere seg med brukernavn, men man kan også redigere direkte i artiklene, avslutter styreleder Jarle Vines i Wikimedia Norge.

  Bakgrunn

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  Skriv en kommentar