Gå til hovedinnhold

  Argumentere, ikke sensurere

  Debatten om ekstremisters forsøk på å infiltrere Wikipedia fortsetter, trolig mer inspirert av engelsk media og Wikipedia-versjon enn av forholdene her hjemme. Det har vært svært få norske forsøk på å vri innholdet i sensitive artikler om Islam, Eurabia, terrorhandlinger og terrorister. De få forsøkene vi har sett i Norge har blitt raskt tilbakestilt av våkne patruljører.

  Samtidig oppfordrer Wikimedia Norge flere til å bli med og bidra til et balansert og godt nettleksikon, fritt for ekstreme og hatefulle ytringer eller synsvinkler. Det blir aldri nok årvåkne samfunnsbyggere på de norske språkversjonene av Wikipedia.

  Wikimedia-stiftelsens grunnlegger Jimmy Wales ble mandag intervjuet av NRK, og dagen etter ble nestleder i WMNO intervjuet av TV2 om ekstremisters sjanser for å infiltrere eller prege Wikipedia.

  *Jimmy Wales: Wikipedia ikke et våpen for ekstremister (NRK)
  *Erlend Bjørtvedt: Intervju om Wikipedia og ekstremister (TV2)

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized
  Stikkord:

  Skriv en kommentar