Gå til hovedinnhold

  Wikimedia Norges første ansatte!

  I desember fikk Wikimedia Norge sine første ansatte noensinne, og vi er ganske så stolte over å være en del av noe så er så ufattelig stort som Wikipedia og de andre wikiprosjektene.

  Vi, de ansatte i Wikimedia Norge, er Tor Arne, Astrid og Jorid. Det er lagt ut info om oss på andre steder også, men vi er glad nok i oss selv til å skrive litt om oss her også:

  Tor Arne, Astrid og Jorid er Wikimedia Norges første ansatte. Foto: Erlend Bjørtvedt

  Tor Arne, Astrid og Jorid er Wikimedia Norges første ansatte. Foto: Erlend Bjørtvedt

  Astrid er den av oss som jobbet på fulltid, og skal derfor holde tak i litt av alt det vi gjør denne våren, men spesielt i samarbeidet  vi har og skal videreutvikle med ulike kulturinstitusjoner. Vi skal ikke røpe alle planene enda, utover året kommer vi til å arrangere omvisninger med wikiverksted i etterkant på en rekke spennende institusjoner – hvor vi inviterer alle som vil til å delta. Astrid er utdannet idéhistoriker, og har jobbet mange år i fagforlagsbransjen.

  Tor Arne jobber med Wikimedia på deltid. Den andre del av tiden sin bruker han på å være filmprodusent, og på å undervise i filmproduksjon ved forskjellige høyskoler. Han er den som har mest erfaring med å sette i gang prosjekter og å søke penger, så han kommer til å jobbe med å konkretisere alle de gode ideene vi har til hvordan vi kan gjøre de norske wikiprosjektene enda bedre, og sørge for at vi får midler til å gjennomføre dem.

  Jorid er også deltidsansatt, og kommer til å gripe fatt i den store utfordringen vi har med å få flere kvinnelige bidragsytere på Wikipedia. Jorid jobber ved siden av denne stilling med kommunikasjon i en kulturorganisasjon, men har også etter hvert ganske så mye erfaring fra frivillige organisasjoner, og er utdannet kulturviter.

  Vi deler et stort og et bittelite kontor på Tøyen, i Frivillighetshuset. Huset er det gamle bygget til Utdanningsdirektoratet midt på Tøyen, og skal etter hvert romme en hel rekke frivillige organisasjoner. Men i etasje fire er vi foreløpig helt alene – noe som gir oss god anledning til å snakke skikkelig høyt med åpne dører. Og både det å snakke høyt og ha dørene åpne er noe vi er veldig glad i, og det håper vi dere alle utnytter godt sånn at vi sammen kan gjøre en best mulig jobb!

  Tiden frem til nå har vi brukt på å finne ut hva vi vil gjøre, hvordan vi vil gjøre det, og ikke minst blir kjent med så mange som mulig av alle de engasjete og dyktige folkene som allerede jobber med fri tilgang til kunnskap. Vi har fått kursing fra erfarne wikipedianere, lagt planer sammen med Nasjonalbiblioteket, Norsk folkemuseum og med kulturministeren, hatt lunsjquiz med de ansatte i Store norske leksikon, blitt inspirert av Wikimedia Sverige, og ikke minst fått god organisasjonsinnføring fra styret vårt.

  Målene våre for denne jobben er ganske så ambisiøse, og det skulle da også bare mangle, siden vi er med på å jobbe med en så massiv og altomspennende kunnskapsdugnad som Wikipedia og de andre wikiprosjektene er. Å skulle jobbe for fri kunnskap til alle, i et nettsamfunn hvor alles bidrag verdsettes, er noe vi går inn i med entusiasme og ærefrykt. Wikipedia på bokmål alene har 50-60 millioner besøk  i løpet av én måned, og å hente kunnskap på internett er en selvfølgelig del av de flestes hverdag. Det er klart vi da også ønsker at det folk finner på nett skal være så godt som mulig!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  Skriv en kommentar