Gå til hovedinnhold

  Frivillighetshuset i Kolstadgata 1

  Skrevet av Ingelin Sundnes, 8. klasse på Ris skole

  Fra og med 1.1.2014 fikk Wikimedia Norge kontorer i Kolstadgata 1 i Frivillighetshuset. Frivillighetshuset er et prosjektet initiert av Kontorfellesskapet HEOK (Hyperion, Elevorganisasjonen, Operasjon dagsverk og Kreativ Aktiv Norsk DataUngdom) og det er 12 organisasjoner som holder til i huset og som har har dannet en egen stiftelse nå.

  Ingelin Sundnes på jobbskygging hos Wikimedia Norge

  Ingelin Sundnes på jobbskygging hos Wikimedia Norge 1.4.2014

  Wikimedia Norge  holder til i 4. etasje sammen med blandt andre Youth for Understanding (Therese Stoveland-Alfsen) og Operasjon Dagsverk (Martin Gukild). Jeg snakket litt med begge to:

  Jeg spurte Therese om hva de jobber med. Hun svarte at de jobber med utveksling av elever på videregående skoler. Det de gjør er at de som går andre året på videregående kan dra til et annet land å bo og gå på skole der. De tar også inn elever fra andre land som drar hit for å bo og gå på skole her. De driver også med andre ting. Videre spurte jeg om hva hun liker med jobben sin. Hun sa at hun liker å jobbe med ungdommer. Det er en frivillig organisasjon og hun syns det er fint å jobbe med noe som gir mening. Det syns hun er bra.Jeg spurte også om hvordan det er å jobbe i Frivillighetshuset. Hun sa at det er fint å jobbe her. Det er nye lokaler og det et hyggelig miljø.

  Jeg spurte Martin om hva de jobber med i Operasjon Dagsverk. Han svarte at de jobber med å lage informasjonskampanje. De jobber med at elever har en dag fri fra skolen hvor de jobber istedet. Pengene som elevene tjener går til andre land i verden som trenger det. Videre spurte jeg om hva han liker best med jobben. Der svarte han at det er gøy og det er bra å jobbe med noe som gir mening. Til slutt spurte jeg om hvordan det er å jobbe i Frivillighetshuset. Han sa at det er fint og at det er bra å jobbe med andre som jobber med det samme.

  Frivillighetshuset er en del av Tøyensatsingen.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized, Wikimedia Norge
  Stikkord: ,

  Skriv en kommentar