Gå til hovedinnhold

  NHO-sjefen skriver på Wikipedia

  Kristin Skogen Lund får Wikipedia-opplæring sammen med Kronprins Haakon, Jimmy Wales og Heikki Holmås på Wikipedia Academy i 2012. Foto: Erlend Bjørtvedt CC-BY-SA-3.0

  Kristin Skogen Lund får Wikipedia-opplæring sammen med Kronprins Haakon, Jimmy Wales og Heikki Holmås på Wikipedia Academy i 2012. Foto: Erlend Bjørtvedt CC-BY-SA-3.0

  Sjef for Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Kristin Skogen Lund, har nå skrevet på Wikipedia om det kjønnsdelte arbeidlivet i Norge.

  Bidraget er en del av Wikimedia Norges skrivestafett, der profilerte kvinner gjennom hele året oppfordres til å opprette og forbedre artikler på Wikipedia som de mener er av relevans for grunnlovsjubileet.

  — Dette prosjektet, denne skrivestafetten, er i godt samsvar med “Læringslivet”, som NHO har hatt mye oppmerksomhet om i år, sier Skogen Lund til NHO.no. — Man lærer gjennom hele livet. At folk med særlig kunnskaper oppfordres til å bidra til å spre disse, passer godt til dette. Det er heller ikke vanskelig å se det demokratiske aspektet knyttet opp mot grunnlovsjubileet, med å spre og dele kunnskap, sier NHO-sjefen videre.

  Stafetten er en del av Wikimedia Norges markering av grunnlovsjubileet, og har også som mål å få opp andelen kvinnelige bidragsytere på Wikipedia. Skogen Lund ble oppfordret av kulturminister Thorhild Widvey til å bidra, og som neste kvinne ut utfordrer hun generalsekretær for Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized
  Stikkord:

  Skriv en kommentar