Gå til hovedinnhold

  Kjersti Løken Stavrum med nyeste bidrag i skrivestafetten på Wikipedia

  Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, overtok stafettpinnen i Wikimedia Norges skrivestafett, og valgte å dele sin kunnskap om offentlighetsprinsippet på Wikipedia.

  Kjersti Løken Stavrum, 21.5.2014. Skrivestafett

  Redigering, lenking og kildesjekk på Wikipedia, men en brukerkonto på Wikipedia hadde Løken Stavrum allerede.

  – Det var naturlig å ta utfordringen, sier Løken Stavrum, – fordi vi i Norsk Presseforbund deler den sammen grunntanken som Wikipedia om at kunnskap og informasjon skal være lett tilgjengelig.

  Hun valgte å skrive om offentlighetsprinsippet, fordi det er kunnskap som er viktig for oss alle som manglet på Wikipedia, og fordi nettopp retten til å ta del i og få innsyn i offentlige prosesser er grunnleggende for demokratiet. – Offentlige ansatte ønsker gjerne å ha kontroll på hvilken informasjon som kommer ut, men for å sikre at viktig kunnskap kommer ut, må vi være på alerten, sier Løken Stavrum.

  Stafettpinnen overtok hun fra direktør i NHO, Kristin Skogen Lund, som igjen etterfulgte kulturminister Thorhild Widvey. Gjennom hele grunnlovsjubileet vil Wikimedia Norge utfordre profilerte kvinner til å skrive og forbedre artikler på Wikipedia, og vise fram hvordan vi alle kan bidra til å gjøre nettleksikonet bedre.

  – Leksikonet har alltid vært en stor del av livet mitt, men bindene med papirleksikon jeg har fått av mine foreldre, har nå først og fremst blitt støvsamlere. Wikipedia har blitt en selvsagt del av hverdagen, men vi må ikke ta det for gitt. Derfor er denne stafetten så viktig, sier Løken Stavrum, og sender med dette stafettpinnen videre til jurist og ytringsfrihetforkjemper Anine Kierulf ved Universitetet i Oslo. Kjersti Løken Stavrums Wikipedia-artikkel om offentlighetsprinsippet kan du lese her.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized, Wikimedia Norge
  Stikkord:

  Skriv en kommentar