Gå til hovedinnhold

  Nyeste bidrag i skrivestafetten på Wikipedia – Anine Kierulf skriver om Grunnloven

  Wikmedia Norges Jorid Martinsen sammen med Anine Kierulf. Foto: Astrid Carlsen (CC-BY-SA)

  Wikmedia Norges Jorid Martinsen sammen med Anine Kierulf. Foto: Astrid Carlsen (CC-BY-SA)

  Da Anine Kierulf ble utfordret til å skrive på Wikipedia takket hun umiddelbart ja, med håp om at hennes redigeringer i artikkelen om Norges Grunnlov kan både provoserer og inspirere.

  Anine Kierulf, profilert jurist og samfunnsdebattant, har brukt skrivestafetten på Wikipedia til å redigere på artikkelen om Norges Grunnlov, og hun har blant annet lagt til flere opplysninger om grunnlovsendringene som har blitt gjort i år, og hvordan prosessen omkring endringene har vært.

  – Artikkelen om Grunnloven trengte litt mer kjøtt på beinet, og da spesielt når det kom til endringene som har blitt gjort i den. Den politiske prosessen rundt endringene har ikke vært så synlig og åpen som den burde, og den demokratiske deltakelsen i endringene har dermed blitt svekket. Befolkningen har blitt snytt for muligheten til å forme grunnloven, og Wikipedia-artikkelen kan da være mer på å gi mer kunnskap om dette.

  Anine regner ikke med at alle er enig med hennes kritikk, og siden jurister aldri er enig, håper hun at Wikipedia-bidraget kan provosere flere jurister til å ville bidra på nettleksikonet.

  Selv har hun ikke bidratt fast på Wikipedia, men har alltid rettet opp i artikler hvis hun har funnet feil – Alle som kan noe som alle burde vite, har også et ansvar for å gjøre kunnskapen allment kjent, sier hun og legger til at hun er en stor fan av Wikipedia og alle andre prosjekter for å spre kunnskap.

  Som neste deltaker i Wikimedia Norges grunnlovsstafett har hun utfodret forfatter Agnes Ravatn.

  – Jeg har valgt å utfordre Agnes fordi hun er en usedvanlig velformulert kvinne, med et overraskende blikk på ting man trodde man visste noe om. Og det trenger man både på Wikipedia og overalt ellers.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized, Wikimedia Norge

  Skriv en kommentar