Gå til hovedinnhold

  Byggverk – mer enn bare bygninger

  Skrevet av Anja Heie, seniorrådgiver hos Riksantikvaren

  I uke 27 bør både sportsidioten, ingeniøren og småbarnsforeldre på ferietur kunne finne relevante artikler til ukens konkurranse på Wikipedia.  Bli med på Ukens konkurranse på Wikipedia!

  Ingierstrand-stup

  Stupetårnet ved Ingierstrand bad, et fredet byggverk i Akershus. Foto: Wikimedia Commons: Mahlum

  Denne uka er nemlig byggverk tema for ukens konkurranse. Og denne kategorien rommer mer enn bygninger, som de fleste kanskje først og fremst forbinder med byggverk? Her finner du også blant annet idrettsanlegg, oljeplattformer og fornøyelsesparker. Noe for enhver interesse med andre ord.

  I forbindelse med Riksantikvarens Wikipedia-satsing i 2013 ble underprosjektsiden «Kulturminner» opprettet. På prosjektsiden kan du finne forslag til artikler som bør opprettes eller forbedres og andre relevante ressurser til temaet byggverk, som en oversikt over bilder fra Riksantikvarens arkiv på Wikimedia Commons. Her kan du lete etter relevante bilder til artiklene om byggverk som mangler bilde.

  To vinnere vil motta et universalgavekort fra Riksantikvaren på 500 kroner. Kanskje du blir en av vinnerne?

  Lykke til og god sommer!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Ukens konkurranse, Wikipedia

  Skriv en kommentar