Gå til hovedinnhold

  Forfatter Agnes Ravatn skriver om Judith Butler på Wikipedia

  Forfatter Agnes Ravatn har fått opplæring i Wikipedia-redigering.

  Forfatter Agnes Ravatn har fått opplæring i Wikipedia-redigering.

  Da Agnes Ravatn deltok i vår grunnlovsstafett oppdaget hun hvor lett man kan bli hekta på å forvandle Wikipedias rødlenker til artikler.

  Agnes Ravatn er velformulert og har et friskt blikk på vedtatte sannheter, sa Anine Kierulf da hun utfordret forfatter og skribent Agnes Ravatn til å delta i skrivestafetten på Wikipedia, og dette er egenskaper som trengs både på Wikipedia og i offentligheten generelt.

  Ravatn takket umiddelbart ja, og valgte å skrive på den nynorske Wikipedia-varianten om den amerikanske kjønnsforskeren og litteraturviteren Judith Butler.

  – En så relevant akademiker burde ha selvfølgelig ha en egen artikkel på nynorsk, og når jeg oppdaget at den ikke fantes var valget av tema lett, sier Ravatn.

  Kjønnsubalansen blant bidragsyterne legger Ravatn spesielt merke til når hun søker etter kvinner, og hun påpeker hvordan samtida er full av glemte historiske kvinner. Underveis i arbeidet med artikkelen oppdaget hun fort at bokmålsversjonen av artikkelen om Judith Butler var tynn, og håper at andre vil la seg inspirere til å bruke hennes artikkel som utgangspunkt for å lage en mer utfyllende artikkel også på de andre norske språkversjonene.

  Selv om Ravatn undret litt over hva som motiverer folk til å bruke så mye tid på nettleksikonet, ser hun lett hvordan man kan bli hekta, og etter å ha lært om Wikipedia-redigering er hun overrasket over hvor lett det er å bidra.

  – Mår man har først har gjort litt, så skjønner man systemet, og det å skulle gjøre de irriterende røde lenkene om til artikler kan nok lett bli avhengighetsskapende.

  Som hos så mange andre er Wikipedia en selvfølgelig del av hverdagen hennes.

  – Jeg er jo innom flere ganger om dagen, og kan fortsatt ikke tro at Wikipedia faktisk finnes og at kvaliteten er såpass høy. Jeg vet jo at det på betente områder blir mer komplisert, men stort sett virker artiklene veldig etterrettelige.

  Som neste kvinne ut i stafetten utfordrer hun kvinnen hun kaller landets største gitarhelt, musiker Hedvig Mollestad. Vi ser frem til Mollestads bidrag, som kommer i august!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  3 kommentarer

  1. Ida Jackson
   16. juli 2014 , 10.17.44

   Hurra for Angnes og Butler og stafett!

  2. Ida Jackson
   16. juli 2014 , 10.18.00

   Agnes*

  3. Skrivestafetten på Wikipedia – om musikere av vår generasjon at WIKIMEDIA NORGE
   17. september 2014 , 12.24.31

   […] ble utfordret til å delta i stafetten av forfatter Agnes Ravatn, som valgte Hedvig fordi hun er landets største […]

  Skriv en kommentar