Gå til hovedinnhold

  Wikipedia-kurs for kvinnelige studenter

  "Lesser Ury Frau am Schreibtisch 1898" by Lesser Ury - none. Licensed under Public Domain via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lesser_Ury_Frau_am_Schreibtisch_1898.jpg#mediaviewer/File:Lesser_Ury_Frau_am_Schreibtisch_1898.jpg

  «Lesser Ury Frau am Schreibtisch 1898» by Lesser Ury

  I mars setter vi i Wikimedia Norge i gang med en kursserie vi tror blir ekstremt spennende, når vi sammen med bibliotekene ved ulike høyere utdannningsinstitusjoner skal ha kurs i Wikipedia-redigering for kvinnelige studenter.

  En viktig satsing for Wikimedia Norge er å få flere kvinnelige bidragsytere på Wikipedia. Kun om lag ti prosent av de som skriver Wikipedia-artikler er kvinner, og vi tror at nettleksikonet kunne blitt mye bedre vi hadde flere kvinner som skrev. Og derfor gleder vi oss nå veldig til å sette i gang med en kursserie for kvinnelige studenter sammen med ulike institusjonsbibliotek. I første omgang skal vi ha kurs sammen med Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus og Universitetet i Bergen, men vi ser for oss at vi til høsten skal rekke å besøke en rekke byer og steder landet over!

  Bibliotekene er for oss de perfekte samarbeidspartnerne. Ikke bare har de kunnskapsrike ansatte, de er også dyktige på kildekritikk og bryr seg om god forskningsformidling. Og for oss i Wikimedia Norge handler ikke dette prosjektet kun om å få flere kvinner til å skrive på Wikipedia, det er også vårt bidrag til få flere kvinnelige studenter til å vise frem hva de kan og få en større faglig selvtillit. For også innen den generelle forskningsformidlingen trengs det flere damer på banen!

  Kursene vi skal holde vil gå over omtrent tre timer, med en innføring i kildekritikk og i Wikipedia-redigering, før det så blir skriveverksteder hvor alle som er tilstede får hjelp og tips underveis.

  Datoene vi har satt for kurs før påske er følgende:

  – Universitetet i Oslo: 12. og 18. mars
  – Høgskolen i Oslo og Akershus: 17. og 19. mars
  – Universitetet i Bergen: 25. mars

  For oversikt og påmelding til de ulike kursene, gå inn på vår Eventbrite-profil. De som ønsker er selvsagt velkomne til å være med på flere kurs, og selv om kursene er rettet mot kvinnelige studenter er også kvinnelige ansatte ved institusjonene hjertelig velkomne!

  Så tusen takk til Fritt ord som har gitt oss midler til gjennomføring av dette prosjektet, og så håper vi å se mange på kurs sammen med oss og bibliotekene!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  2 kommentarer

  1. Ida
   04. februar 2015 , 13.51.46

   Hei!

   Er det mulig å holde kurs i Nordland også? F.eks Campus Helgeland? Undertegnede vet om flere som er interesserte her oppe! 🙂

   • Jorid Martinsen
    27. februar 2015 , 13.03.07

    Hei Ida! Vi holder jo på med å planlegge kurs for høsten, så det er slettes ikke umulig at vi kan få til det! Hilsen Jorid

  Skriv en kommentar