Gå til hovedinnhold

  Wiki-workshop 10. februar i Oslo

  Wikipedia_workshop_-_Oslo_-_February_10,_2016_(bilde01)

  Skrevet av Ulf Larsen
  Onsdag 10. februar ble det igjen avholdt en Wikipedia-workshop i Oslo. To kursrom var klar for de totalt 14 deltakerne. Til workshop om Wikidata hadde 10 meldt seg på (brukernavn oppgitt); Profoss, Kjetil r, Peter Fisk, Vinguru, Hogne, Kimsaka, Frankemann, Bergenga, Ole Anders og Haros. Til workshop om VisualEditor hadde 4 meldt seg på; Telaneo, Trygve N., Anne-Sophie Ofrim og Ulf Larsen.

  Alder på deltakerne var fra 16 til over 60, snittet lå rundt 40 år. Det var kun en kvinnelig deltaker.

  Deltakerne ble forsynt med baguetter og drikke, hvorpå de ble fordelt på de to møterommene, rett ved rulletrapp ned mot gamle Østbanehallen.

  Felles for Wikidata og VisualEditor er at det er relativt nye verktøy og i rask utvikling. Mens VisualEditor kanskje er den mest synlige av de to så er vel Wikidata et felleslager som tilsvarende Wikimedia Commons støtter alle prosjektene mer “i bakgrunnen”, dvs. at det kan gå en tid før en nybegynner blir klar over de.

  Hovedtemaene Wikidata og VisualEditor ble grundig dekket, ulike eksempler ble gjennomgått i fellesskap og det virket som de fleste fikk noe faglig ut av samlingen. Flere av deltakerne hadde samarbeidet i årevis på Wikipedia uten å møte hverandre “i det virkelige liv” og samtaler om ulike sider ved vår innsats på kunnskapsdugnaden gikk livlig.

  Etter over to timer med workshop var det sosialt samvær på en pub i gamle østbanehallen. Diskusjonene fortsatte og de oppmøtte wikipedianere delte villig av sine erfaringer på de forskjellige felt vi i fellesskap arbeider på.

  Lokalene som ble benyttet for workshop fungerte greit, men wifi var dårlig, noe vi hadde gardert oss mot ved å ta med egne rutere. Fremvisere var av eldre type og har kun kontakt for VGA. En ny samling i april er under planlegging og blant det som initiativtakerne sammen med andre interesserte vil vurdere, er eventuelle andre lokaler.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized, wikiworkshop
  Stikkord: , ,

  Skriv en kommentar