Gå til hovedinnhold

  #Faktajakt

  Skrevet av Sabine Rønsen, praksisstudent hos Wikimedia Norge

  15. januar startet en jakt på fakta du som bibliotekar er spesielt egnet til å delta i! Prosjektet #Faktajakt varer til 3. februar og i den perioden vil vi prøve å mobilisere så mange bibliotekarer som mulig i arbeidet med å utvikle Wikipedia til å bli et enda bedre verktøy. #Faktajakt kan du lese om i den siste utgaven av Bibliotekaren.

  Sabine Rønsen, #faktajakter

  En av Wikipedia sine styrker er alle kilder og referanser artiklene er bygd på. Med gode referanser er det enklere å etterprøve innholdet i artiklene. Mange bruker også referansene til sin egen research, eller for å få en rask oversikt over et tema. Derfor er det så viktig at referansene ikke bare er gode, men at de finnes.

  Med verktøyet Referansejakt (finnes både på nynorsk og bokmål) er det enklere enn noen gang å finne Wikipedia-artikler som mangler referanse. Verktøyet plukker ut påstander andre bidragsytere på Wikipedia har merket med “trenger referanse”. Får du lyst til å ta på deg utfordringen, trykker du «Den fikser jeg!» og du vil bli omdirigert til artikkelen det gjelder. Deretter er det bare å leke detektiv og prøve å finne kilden for påstanden.  Husk å bruke taggen #Faktajakt i redigerinsforklaringen slik at vi kan spore innsatsen.

  Del din kunnskap på Wikipedia og bidra til kunnskapsdugnaden. God jakt! 

  For mer info om prosjektet: How librarians can make Wikipedia a better reference tool

  Her kan du lese om bruk av kilder på Wikipedia: Bruk av kilder

  Du kan spørre om hjelp på Wikipedias Nybegynnerforum: Nybegynnerforum

   

   

   

   

   

  Kategori: #faktajakt, Blogg, Hurra for praksisstudenter!, Innlegg forside, Internasjonalt, Nyheter, Wikimedia Norge
  Stikkord: ,