Gå til hovedinnhold

  8. mars-skrivekonkurranse

  Neste uke er det 8. mars, den internasjonale kvinnedagen. Wikipedia er et av verdens mest leste nettsteder. Likevel er bare ca 10 % av bidragsyterne på Wikipedia kvinner. I en skrivekonkurransen på Wikipedia  er målet å bedre Wikipedias dekning av kvinners historie, øke andelen kvinnebiografier og forbedre de biografiene som finnes.

  Konkurransen tar utgangspunkt i den biografiske tegneserien 60 damer du skulle ha møtt fra 2016, skrevet av Marta Breen og tegnet av Jenny Jordahl. For variasjonens skyld er det også lagt inn to andre lister over kjente kvinner hvor det også er ønskelig å forbedre artiklene og skrive nye: The Dinner Party og Kvinnenes æresgalleri i USA.

  Forlaget Manifest sponser finfine bokpremier!

  Meld deg på skrivekonkurransen på Wikipedia

   

  Kategori: 8. mars, Innlegg forside, Nyheter, Ukens konkurranse, Wikipedia