Gå til hovedinnhold

  Wikipedia-prosjekt på Universitetet på Ås (NMBU)

  By Ulflarsen (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Common

  Her forteller Anders Heen, prosjektleder ved NMBU, om prosjektet ved Ås:

  «I 2016 ble det startet opp et prosjekt med formål at fagstoff innen landbruk som ligger på Wikipedia, skal være mest mulig korrekt og gi en kort og objektiv beskrivelse av temaet.

  Bakgrunnen for prosjekt er at flere som foreleser i landbruksrelaterte stoff på NMBU, hadde erfart at mange artikler som lå på Wikipedia, hadde for dårlig kvalitet. Også studenter har gitt uttrykk for det samme. Det ble derfor etablert et prosjekt med 12 deltagende personer som foreleser eller har forelest i ulike tema innen fagområdet plantevitenskap. Disse personene har plukket ut 120 tema som bør gjennomgås. Mange av disse temaene er ikke omtalt i det hele tatt på Wikipedia.

  De fleste i gruppa fikk 27. januar 2016 en innføring i hvorledes en legger ut artikler på Wikipedia av en person ansatt i Wikipedia, Åsa Paaske Gulbrandsen. I begynnelsen var entusiasmen stor og flere personer fikk lagt ut en eller noen få artikler. I siste del av året 2016 var det bare en person som produserte relevant stoff som prosjektlederen tilpasset Wikipedia og la ut både på bokmål og nynorsk. I slutten av året var det lagt ut eller rettet opp ca. 30 artikler. 11. mai 2017 hadde vi et nytt kurs  og det er håp om at produksjonen vil ta seg opp igjen.»

  Kurset den 11. mai ble holdt av to aktive, frivillige bidragsytere på Wikipedia, som tok turen til Ås. Deltakerne ønsket en blanding av kort innføring og workshop og det ble gjennomgått hvordan redigere på Wikipedia, både visuelt og i wikitekst, se og svare på meldinger, benytte diskusjonssider og legge inn bilder.

  Vi ønsker gjengen i Ås lykke til med viktige bidrag, som på artiklene om hvete og rug,  til kunnskapsdugnaden!

   

   

  Kategori: Innlegg forside, Nyheter, Ukategorisert, Wikiverksted