Gå til hovedinnhold

  Wikibidrag fra Oslo Jazzfestival

  Manu Katché at the main stage in Oslo Opera House. The concert was part of Oslo Jazzfestival and took place on 12. August 2017. This was the opening concert of the 8 day long festival. Lineup: Manu Katché (drums), Tore Brunborg (saxophone), Ellen Andrea Wang (double bass), Mathias Eick (trumpet), Bugge Wesseltoft (piano), Trygve Seim (saxophone), Jacob Young (guitar) and Petter Wettre (saxophone).

  Ellen Andrea Wang på Oslo Jazzfestival 2017. Foto: Tore Sætre

  Skrevet av Tore Sætre, bidragsyter på Wikipedia og styremedlem i Wikimedia Norge

  Du viste kanskje at Wikipedia redigeres av frivillige på dugnad som har skrevet flere hundre artikler om norske band og musikere? Jazz er ett av mange tema som frivillige bidragsytere skriver om. På Wikipedia finner du biografier, discografi, historien om norske festivaler og årslister om norsk musikk og artister.

  Men frivillige bidragsytere tar også bilder og deler på Wikimedia Commons under frie lisenser!

  Denne uken er vi på Oslo Jazzfestival for å fotografere artister på scenen. Portrettene som bidragsytere tar blir brukt i biografier og artikler på Wikipedia. I fjor samarbeidet vi med en rekke festivaler og fikk illustrert hundrevis av biografier på over 60 språkversjoner av Wikipedia med foto fra norske festivaler. Se de gode bildene våre i artiklene om Per HusbyKarin Krog, Andreas Ulvo, Ellen Andrea Wang, Knut Værnes, Stian CarstensenJacob Young, Bendik Hofseth og mange mange flere! 

  Har du lyst i bidra til å samle og dele all verdens informasjon? Alle kan bidra på Wikipedia…  Det er både enkelt og kjapt å legge til og oppdatere artiklene på Wikipedia, bare trykk på Rediger!

  Wikimedia Norge hjelper gjerne flere frivillige bidragsytere med fotoakkreditering til konserter og festivaler. Ta kontakt med wikimedia@wikimedia.no.

  Og vil du støtte arbeidet med å slippe kultur og kunnskap fri? Da kan du bli medlem i Wikimedia Norge: http://www.wikimedia.no/bli-medlem/

   

  #oslojazz #festivalsommer #diggeroslo

  Kategori: Blogg, Commons, Creative commons, Foto, Innlegg forside, Nyheter
  Stikkord: