Gå til hovedinnhold

  Kurs hos Oslo Kvinnesaksforening

  Oslo Kvinnesaksforening ønsker at de som har kjempet for kvinners rettigheter skal være bedre synlig på nett, og inviterte i januar Wikimedia Norge på besøk for å holde nybegynnerkurs i Wikipedia-redigering.

  Oslo Kvinnesaksforening er Norsk Kvinnesaksforenings største lokallag, og en organisasjon som har betydd mye for kvinners rettigheter i Norge. Noe som jo også vil si at mye av deres historie er viktig kunnskap, som burde finnes på Wikipedia!

  «Ved å skrive på Wikipedia kan jeg bidra til synliggjøring av kvinner i kunst, kultur, arbeidsliv og akademia» sier initiativtaker Vigdis Lian.

  Kursdeltaker Grete Starheim ble inspirert til å lære seg Wikipedia-redigering etter å ha hørt om Hilde Blix’ prosjekt med å skrive én artikkel om en kvinne i uka. «Med et kurs kommer jeg endelig i gang, og lærer de tekniske løsningene på Wikipedia.» sier hun. 

  Neste steg for foreningen blir å lage en oversikt over biografier over kvinner som mangler – en rødliste – sånn at andre også kan bli med på dugnaden med å skrive flere kvinnesakskvinner inn i historien!

  Kategori: Blogg, Innlegg forside, Kvinner i rødt, Nyheter, Wikimedia Norge