Gå til hovedinnhold

  Vinnerne av Wiki Loves Monuments 2020

  Krossøy naustmiljø

  Vinnerne av Wiki Loves Monuments 2020 er klare.

  Juryen har bestått av av Jorid Martinsen fra NIKU (Norsk institutt for kulturminneforskning), Greta Doçi fra Wikimedians of Albanian Language User Group og den erfarne Commons-fotografen Kjetil Ree. De har valgt ut ti bilder som går videre til den internasjonale finalen. Alle de ti vinnerbildene kan du se på denne sida på Commons.

  Wiki Loves Monuments ble først arrangert i Nederland i 2010. I 2011 ble konkurransen utvidet til en rekke europeiske land, og i 2012 ble den global med 35 deltakerland fra hele verden. Wikimedia Norge arrangerer nå den norske delen av konkurransen for tiende gang, og har gjort det hvert år siden 2011.  En oversikt over alle gyldige kulturminner til fotokonkurransen kan finnes på Kulturminnesøk fra Riksantikvaren, som også har et kartverktøy for å finne kulturminner i nærheten.

  Takk til alle som har sendt inn bilder til årets konkurranse!


  Dette bildet av Krossøy naustmiljø vant førsteplassen.
  Foto: Odd Roar Aalborg, CC-by-SA 4.0


  Dette bildet av Ringebu stavkirke vant andreplassen.
  Foto: Bitte Sveen, CC-by-SA 4.0


  Dette bildet av Salhus fergekai vant tredjeplassen.
  Foto: Odd Roar Aalborg, CC-by-SA 4.0

  Kategori: Blogg, Innlegg forside, Nyheter, Wiki Loves Monuments