Gå til hovedinnhold

  Tettet kunnskapshull på Wikipedia

  I vår slo kultur- og kunnskapsinstitusjoner, studenter og wikipedianere sine gode krefter sammen. Resultatet: Over 70 nye artikler om skeiv kulturhistorie. Se hva de skrev om!

  I et prosjekt som var delfinansiert av Fritt Ord, samarbeidet Wikimedia Norge med Skeivt arkiv, Nasjonalmuseet, Arkivverket, Nasjonalbiblioteket og OsloMet. Vi kartla hvilke Wikipedia-artikler som manglet, og hvilke som var mangelsfulle, innenfor skeiv kulturhistorie. Deretter jobbet studenter ved arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag på OsloMet og frivillige på Wikipedia med å tette noen av kunnskapshullene.

  Hva valgte de å skrive om?

  Det var 17 studenter som tok aktiv del i prosjektet, og artiklene de jobbet med ble vist over 5000 ganger i løpet av prosjektperioden. De utbedret 23 eksisterende artikler, men skrev også 14 helt nye. Her er noen av temaene de valgte:

  I tillegg til studentene var det 14 frivillige wikipedianere som skrev oppimot 60 nye artikler og forbedret utallige andre. Her er et utvalg:

  Kunnskapen når mange

  Statistikk for det siste året viser at Wikipedia på bokmål, nynorsk og nordsamisk til sammen har rundt 73 millioner sidevisninger per måned. Disse visningene skjer på oppimot seks millioner unike enheter, så kunnskapen på Wikipedia når et stort publikum! Felles løft for å sikre kunnskapsmangfold kan ha stor effekt, men vi håper også på vekst i det løpende arbeidet med å dokumentere og formidle skeiv kulturhistorie. Vil du bidra? Delta i kunnskapsdugnaden på Wikipedia!

  Kategori: Innlegg forside, Nyheter
  Stikkord: ,