Gå til hovedinnhold

  Visste du at alle endringer på Wikipedia gjennomgås?

  Amadeus glapp i 2012, men hadde neppe overlevd lenge på Wikipedia i 2023! 

  I 2012 ble mellomnavnet Amadeus lagt til i Wikipedia-artikkelen om fotballspiller Bård Finne. Feilredigeringen ble gjort som en spøk, og ble stående på Wikipedia til 2021. Amadeus-navnet ble spredt videre til en rekke andre nettsteder og databaser. 

  Mannen bak spøken, Tarjei Elias Kvamme, delte historien om feilredigeringen på Twitter etter mandagens Brann-kamp. Denne historien viser både hvilken enorm rekkevidde Wikipedia har som kunnskapsformidler, men også at “alle” som legger inn faktafeil som en spøk på Wikipedia bruker av den dyrebare tiden til de frivillige bidragsyterne. Alle endringer i artikler på Wikipedia blir nemlig fortløpende gjennomgått av frivillige bidragsytere. 

  Saken ble plukket opp av NRK Hordaland som intervjuet prosjektleder i  Wikimedia Norge, Jon Harald Søby, som gir gode svar på hva som skjer når noen legger inn feil informasjon på Wikipedia.

   – Siden 2012 har Wikipedia gjennomgått en enorm utvikling, i både omfang og kvalitet, og det er liten sannsynlighet for at en tilsvarende spøk ville blitt stående i dag, uttaler Søby til NRK.

  Vi oppfordrer alle til å bidra med sin kunnskap på Wikipedia, eller å melde seg inn i Wikimedia Norge og støtte vårt arbeid.

  Kategori: I media, Innlegg forside, Nyheter