Gå til hovedinnhold

Kulturarv 2023: Juryen

Juryen i fotokonkurransen Kulturarv 2023 er satt sammen av folk som brenner for foto, kulturarv og kunnskapsformidling.


Andreas Vartdal er lærer og har bidratt på Wikipedia siden 2007. Han vokste opp i fiskerbondemiljø og formidler kunnskap om kulturarv med tekst, bilder og egne tegninger.

Kjersti Lie er sivilarkitekt og universitetsbibliotekar. Hun har bidratt på Wikipedia siden 2009, særlig innen kulturhistorie og biografiske artikler om kvinner. Kjersti er opptatt av gode illustrasjonsbilder.

Kjetil Ree har vært aktiv på Wikipedia siden 2005. Han skriver om en rekke temaer og har gjort seg bemerket med fotobidrag til Wikimedia-prosjekter. I det daglige arbeider han med utvikling og drift av skybaserte programvareløsninger..

Nora Konstanse Hansen jobber hos Kulturvernforbundet med Kulturminnedagene og er glødende opptatt av foto og formidling.

Per Roger Lauritzen er redaktør for NAFs Veibok, Reiseplanlegger og reisebøker og en ivrig fotograf. Alene eller sammen med andre har han skrevet mer enn 80 bøker om historie, kulturminner, natur og turmuligheter i Norge. Han er også bidragsyter på snl.no.

Sigrun Espe er sosialantropolog, wikipedianer og styremedlem i Wikimedia Norge. Hun har jobbet i mange år med kulturformidling i tidligere Sogn og Fjordane, nå Vestland fylkeskommune, og er for tiden fagleder for arkiv.

Ansatte i Wikimedia Norge legger til rette for juryens arbeid:

Jon Harald Søby, frivillighetsrådgiver.
Elisabeth Carrera, daglig leder.

Tørking på hjell i Henningsvær. Foto: Gerd Eichmann, CC BY-SA 4.0.
Bryggepeler ved Jøvik handelssted. Foto: Siri Uldal, CC BY-SA 4.0.

Kategori: Foto