Gå til hovedinnhold

  Wikipedia: Skrivekurs for kvinner

  Du har kunnskap som vi trenger på Wikipedia. Vil du lære hvordan du kan bidra? Wikimedia Norge holder skrivekurs for kvinner i alle aldre, som vil dele sin kunnskap på Wikipedia.

  Wikimedia Norge har holdt flere skrivekurs i Oslo i høst, i samarbeid med Folkeakademiet og Oslo kvinnesaksforening. Vi vil gjerne samarbeide med ulike lag og organisasjoner, for å nå flere kvinner som kan ha lyst til å gå på kurs. Vi ønsker også å holde skrivekurs flere steder i landet. Ta kontakt om du har forslag til samarbeid.

  Bakgrunn

  På verdensbasis er under 20 % av de som skriver og redigerer artikler på Wikipedia, kvinner. Artiklene på nettleksikonet skal være objektive, og stoffet blir mer balansert når et mangfold av skribenter bidrar. Wikipedia trenger flere kvinner. Skrivekurs er ett av tiltakene i prosjektet Styrket kvinneandel på Wikipedia.

  På skrivekurset lærer du å redigere og skrive artikler på Wikipedia. Kurset er på norsk og varer i to og en halv time. Det kreves ingen forkunnskaper, men det er en fordel å ha med egen, bærbare pc. Når du er i gang med redigering eller skriving, kan du få oppfølging av en fadder. Du kan også delta på Starthjelp, som er en times digitalt treff en gang i måneden.
  Kurset er gratis.

  Lurer du på noe? Ta kontakt: post@wikimedia.no.

  Prosjektet er støttet av Fritt Ord.

  Bli med på kunnskapsdugnaden!


  Kategori: Innlegg forside, Kjønnsubalanse, Nyheter