Gå til hovedinnhold

  Wikipedia: Vellykket kurs for kvinner

  Kvinner kan! 13 deltagere lærte å skrive Wikipedia-artikler. Foto: Anne B. Sande, CC BY-SA 4.0.

  Onsdag 20. september lærte 13 kvinner å skrive Wikipedia-artikler. Ja til flere kvinner med på kunnskapsdugnaden!

  Et mannsdominert leksikon

  Wikipedia er verdens største leksikon, med flere millioner artikler fordelt på over 320 språk. Men det har et problem: På verdensbasis er under 15 % av skribentene kvinner. Dessuten er det en skjevhet i de biografiske artiklene. På bokmåls-Wikipedia handler bare 25 % av dem om kvinner, mens andelen er helt nede i 18 % på nynorsk.

  Wikimedia Norge jobber aktivt for å bøte på denne skjevheten. 20. september holdt vi derfor det første av flere skrivekurs for kvinner, denne gang på Deichman Bjørvika. Deltakerne var engasjerte og stilte mange spørsmål, og fikk et lynkurs i hvordan man skriver og redigerer artikler på Wikipedia. De som ønsket det, fikk også tilbud om videre oppfølging av faddere på Wikipedia. Noen vil også delta på Starthjelp fremover.

  Styrket kvinneandel på Wikipedia

  Skrivekurset er en del av prosjektet Styrket kvinneandel på Wikipedia, der ett av målene er at kvinners kunnskap skal bli mer synlig, og at kvinner er aktive i Wikipedia-miljøet, som skribenter, faddere og administratorer.

  At flere kvinner deltar på Wikipedia, er viktig av flere grunner. Artiklene på Wikipedia skal være objektive, og stoffet blir mer balansert når et mangfold av skribenter bidrar. Når kvinner deltar i kunnskapsdugnaden, blir Wikipedia relevant for flere.


  Skrivekurs for kvinner arrangeres av Wikimedia Norge og Folkeakademiet, med støtte fra Fritt Ord.

  Kategori: Innlegg forside, Kjønnsubalanse, Mangfold på Wikipedia, Nyheter