Gå til hovedinnhold

WikiNobel 2023

Wikipedianere under WikiNobel 2022: Trym Erik Lunde Arnesen, Kimberli Mäkäräinen, Jon Harald Søby og Jørgen Løken. Foto: E. Carrera, CC BY-SA 4.0.

Fredag 6. oktober rettes verdens øyne mot Oslo idet Nobels fredspris kunngjøres. Og så vender mange blikket mot Wikipedia for å få god info om vinneren. Wikipedianere er beredt – vi skal oppdatere leksikonet i lynfart! Bli med på WikiNobel-skriveverksted.

Nobels fredspris

Fredsprisen er den eneste av nobelprisene som tildeles av Den norske nobelkomiteen, som er nedsatt av Stortinget. Den skal gå til:

…den som har verkat mest eller best för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående armeer samt bildande och spridande af fredskongresser…

Fra Alfred Nobels testamente. Paris, 27. november 1895

Nobels fredspris er godt dokumentert i Wikimedia-prosjektene, og under fjorårets WikiNobel var det 23 deltagere fra 18 språk som sørget for at pålitelig informasjon om prisvinnerne ble føyd til i løpet av en snau time.

Bli med!

Det er flere måter du kan delta på.

Vennligst vær oppmerksom på at Wikimedia-bevegelsens Universal Code of Conduct gjelder for alle arrangementer og digitale møtesteder hvor Wikimedia Norge er vertskap.

Program

10.50 CEST / 08.50 UTC
Bli med på en rask digital rundtur til Nobelinstituttet, Nobels Fredssenter og Wikimedia Norges skriveverksted på Sentralen. Hils på andre deltagere og lad opp til arbeidet.

11.00 CEST / 09.00 UTC
Vi ser på direkteoverføringen fra Nobelinstituttet, hvor Nobelkomiteens leder Berit Reiss-Andersen kunngjør årets fredsprisvinner.

11.10–13.00 CEST / 09.10–11.00 UTC
Vi oppdaterer Wikimedia-prosjektene, særlig Wikipedia, med stoff om årets prisvinner(e).

Nyttige lenker


Kategori: Innlegg forside, Nyheter, wikinobel