Gå til hovedinnhold

    #wikinobel på Nobels Fredssenter

    Foto: David Castor

    Nobels Fredssenter i Oslo. Foto: David Castor

    10. oktober offentliggjør Den norske Nobelkomiteen hvem som vinner årets fredspris. Det er en dag med ekstra stor aktivitet på Nobels Fredssenter i Oslo.

    I den forbindelse arrangerte Wikimedia Norge i samarbeid med fredssenteret en edit-a-thon hvor deltakerne opprettet og oppdaterte artikler om vinnerne og relaterte emner på Wikipedia.

    Edit-a-thon på Nobels Fredssenter. Til venstre en journalist fra NRK. Foto: Astrid Carlsen

    Edit-a-thon på Nobels Fredssenter. Til venstre en journalist fra NRK. Foto: Astrid Carlsen

    Vi møtte opp en times tid før annonseringen klokken 11 og fikk en spennende omvisning av Nina Koren. Da det nærmet seg tid for det avgjørende øyeblikk, var vi med inn i gullhallen hvor det var direkteoverføring fra Nobelinstituttet på Drammensveien på en TV-skjerm.

    Vinnerne av årets Nobels fredspris ble Malala Yousafzai fra Pakistan og Kailash Satyarthi fra India. Tilbake på plassene våre på kafe Alfred satte vi i gang med å sjekke om vi hadde artikler om dem på Wikipedia på bokmål og nynorsk og skrive! Samtidig mens vi var i Oslo var en annen wikipedianer i Trondheim og vi kommuniserte med han via Skype.

    Det er morsomt å delta på et slikt arrangement og her på Nobels Fredssenter var alt lagt til rette for oss; eget avlukke i kafeen, vi ble servert deilig mat og det kom stadig folk innom for å slå av en prat. Tusen takk til Bente Erichsen og alle hennes medarbeidere!

    Les også: How the #wikinobel Nobel Peace Prize collaboration came to be

    Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Wikimedia Norge
    Stikkord: , , , , ,

    Skriv en kommentar