Gå til hovedinnhold

  Nyansatt prosjektmedarbeider!

  Til å jobbe med skrivekursene for kvinnelige studenter har vi nå fått med Åsa på laget! Åsa Paaske Guldbrandsen er til vanlig masterstudent i organisasjon, ledelse og arbeid ved Universitetet i Oslo, aktiv i Latin-Amerikagruppene, har masse erfaring fra konsert- og festivalarrangering – og mener Wikipedia er noe av det beste med internett!

  Åsa skal jobbe med oss i Wikimedia når vi skal holde redigeringskurs for kvinnelige studenter.

  Åsa skal jobbe med oss i Wikimedia når vi skal holde redigeringskurs for kvinnelige studenter.

  Prosjektet Åsa skal jobbe sammen med oss på er kursene vi skal ha i Wikipedia-opplæring for kvinnelig studenter, hvor første kurs er allerede 12. mars sammen med Universitetsbiblioteket i Oslo. Åse skal være med som kursholder og organisator, og vi har stilt henne noen spørsmål om hennes forhold til Wikipedia:

  – Hva synes du er flott med Wikipedia?

  – Wikipedia er noe av det beste med internett! Jeg mener konspeter som Wikipedia er med på å bidra til gir økt sosial likhet, og en mer rettferdig fordeling av muligheter. Wikipedia sikrer både lik tilgang til kunnskap for alle (riktignok de med internett), og lik tilgang til å spre informasjon. Det geniale er at alle kan bidra, og alle kan redigere bidragene. På den måten sikres det at ikke kun én avsender får ha definisjonsmakten over sannheten.

  I tillegg finnes det ikke noe filter for hva man kan skrive om. Det du ikke finner i skolebøker og historiebøker, kan du finne på Wikipedia!

  – Hvorfor tenker du at kvinnelige studenter burde bli med på skrivekurs?

  – Å sørge for et bredt spekter av avsendere, må være like viktig som å sikre tilgang for et bredt spekter av mottakere.  At nærmere nitti prosent av de som skriver på Wikipedia er menn, får konsekvenser for hvilke temaer som blir definert som viktige, og ikke minst hvordan de blir dekket. De senere årene har vi sett en økning i av kvinnelige studenter i høyere utdanning. Det er ingen grunn til at kvinner skal brenne inne med viktig akademisk og praktisk kunnskap, mens mangelfulle artikler ligger på nettet og skriker etter mer og bedre innhold. I alle fall ikke når det er så enkelt!

  – Hva slags Wikipedia-artikler bruker du, helt ærlig, mest fritid på?

  – Jeg søker på Wikipedia når jeg trenger å finne ut av noe raskt. Spesielt ofte bruker jeg Wikipedia parallelt med å lese pensum, for å sjekke definisjoner, oversettelser, konsepter, forfattere og lignende. I tillegg synes jeg det er nyttig å se på kildene som artikkelen refererer til. De er ofte veldig gode.

  Ellers bruker jeg ærlig talt mye tid på å loke rundt på artikler, når jeg egentlig burde ha lest andre ting. Stikkordslenkene som sender deg videre til en ny artikkel, er direkte farlige. Plutselig har jeg brukt en time på å lese om noe helt annet enn det jeg begynte på. Om ikke annet blir man veldig god på å drepe diskusjoner.

  Hvordan definerer og rangerer du for eksempel pukk, singel og blokk, og hva er et anemometer? Du veit aldri når du får bruk for det!

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized

  Skriv en kommentar