Gå til hovedinnhold

  Workshop i Wikidata

  IMG_0179

   

  Wikipedia på bokmål/riksmål har i stadig økende grad tatt i bruk Wikidata. Stort sett har de frivillige bidragsyterne selv funnet ut hvordan det skal gjøres, men det har vært endel diskusjoner om rammene for bruken. For å bidra til at flere får innsikt i praktisk bruk av Wikidata tok to av bidragsyterne på Wikipedia på bokmål/riksmål initiativ til en workshop på Oslo S om emnet.

  Det var ialt 11 påmeldte og samtlige stilte for en workshop på i overkant av to timer, onsdag 18. november i møterom tilhørende La Baguette, Oslo S. Av de 11 var det to damer, i alder var spennet fra 16 til over 60, snittalder var nok nærmere 50 år. Etter en innledning ble en rekke sider ved Wikidata gjennomgått i fellesskap på skjerm og det virket som selv de mer drevne av bidragsyterne hadde nytte av dette. I tillegg til Wikidata var det også åpent for andre emner og bruk av maler ble tatt opp, for en ny bidragsyter ble det også vist hvordan nye endringer patruljeres.

  Etter avsluttet workshop gikk selskapet noen meter til nærmeste pub, hvor det var bestilt bord og hvor det Wiki-faglige samværet fortsatte frem til omlag klokken 22.

  Blandingen av faglig påfyll og sosial samling synes å ha fungert bra og det var positive tilbakemeldinger mht. at ytterligere slike samlinger var ønsket. Lokalet som ble benyttet – et møterom ved spisestedet La Baguette – fungerte greit, men maksimalt antall påmeldte bør ikke være over 10. Det er også en fordel om det i forkant avtales hvem som skal ta med bærbare PCer, ved dette treffet var det kun to som hadde tatt med. Ideelt mht plass er kanskje at annenhver tar med, så kan en jobbe i par. Det trådløse nettet var ikke helt stabilt og vi ble berget ved at en av initiativtakerne hadde tatt med egen mobilforbindelse.

  Deltakerne bifalt at det arrangeres slike workshops annenhver måned fremover, med første i midten av februar 2016.

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized
  Stikkord:

  Skriv en kommentar