Gå til hovedinnhold

  Årets Wikipedianer 2020

  Yupik / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

  Yupik / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

  Styret i Wikimedia Norge utnevner hvert år Årets Wikipedianer for å hedre den enorme frivillige innsatsen på Wikimedia-prosjektene.

  Tildelingen i 2020 skjedde under årsmøtet til Wikimedia Norge per video den 14. mars 2020, og vi skulle gjerne gitt vinneren mye mer oppmerksomhet enn hva som er mulige i en videokonferanse!

  Årets Wikipedianer har vært på Wikipedia i 13 år, 9 måneder og 12 dager i dag, og er Kimberli Mäkäräinen, brukeren: Yupik!

  Kimberli Mäkäräinen har gjort over 54 317 bidrag på Wikimedia-prosjektene. Men enda mer viktig enn antall bidrag, er innsatsen hun gjør for nordsamisk Wikipedia og arbeidet for tilgang på samisk innhold på nett generelt. Hun er byråkrat på nordsamisk Wikipedia og har lagt ned ett imponerende arbeid for denne wikien. Kimberli har vært helt sentral i arbeidet til Wikimedia Norge for mer samisk kunnskap på nett, og vi gleder oss til fortsatt masse gøy samarbeid. Gratulerer, Kimberli!

   


  The board of Wikimedia Norge appoints every year a Wikipedian of the Year to honor the huge volunteer efforts on the Wikimedia projects.

  This year’s appointment happened during the General assembly of Wikimedia Norge held as a video conference March 14 2020, and we would have loved to give the Wikipedian of the Year much more attention than what is possible in a video conference!

  The Wikipedian of the Year have been editing Wikipedia for 13 years, 9 months and 12 days today, and her name is Kimberli Mäkäräinen, User: Yupik!

  Kimberli Mäkäräinen has over  54 317 edits  on the Wikimedia projects. But even more important than the number of edits, is her efforts for the Northern Sámi Wikipedia and her work for better access to Sámi knowledge online in general. She is a bureaucrat on Northern Sámi Wikipedia and her contributions on this wiki is impressive. Kimberli has been one of the key contributors to Wikimedia Norge’s Sámi knowledge project and we look forward to a lot more collaboration in the future. Congratulations, Kimberli!

   

   

   

   

  Kategori: Årsmøte, Blogg, Innlegg forside, Nordsamisk Wikipedia, Northern Sami Wikipedia, Nyheter