Gå til hovedinnhold

  Wikipedia streiker

  Italienske wikipedianere har stengt tilgangen til den italienske språkversjonen av Wikipedia. Grunnen er at den italienske regjeringen vil fjerne ytringsfriheten med en lov. Regjeringen til Berlusconi gjøre det umulig for den italienske befolkning opprettholde for eksempel nettleksikonet Wikipedia.
  Wikimedia Norge og det norske wikipediasamfunnet støtter italienske wikipedianere sin kamp mot loven. Vi etterlyser samtidig norske politikere sin reaksjon mot begrensninger i ytringsfriheten i Europa.

  Den nye loven vil, hvis den blir vedtatt pålegge alle typer nettpublikasjoner å publisere enhver innkommen rettelse eller innvending mot enhver artikkel eller utsagn, uansett fra hvilket hold rettelsen eller innvendingen kommer. Dette gjelder selv om rettelsen eller innvendingen er feil.
  Publisering av protesten skal skje innen 48 timer, og nettstedet har ikke anledning til å redigere innlegget. Nettstedet som unnlater å publisere rettelsen eller innvendingen, kan straffes med en bot på opptil 12.000 euro.
  Hvis denne loven blir vedtatt, må wikipedianere i Italia gi opp sitt Wikipedia prosjekt. I protest mot lovforslaget er nå den italiensk språklige Wikipedia stengt. Forsiden er erstattet med en protest mot lovforslaget.

   

  Kategori: Blogg, I media, Nyheter, Ukategorisert, Uncategorized, Wikimedia Norge, Wikipedia

  Skriv en kommentar