Gå til hovedinnhold

  Vi skrev fotohistorie!

   

  Preus_FM_IMG_2795

  Omvisning i utstillingen En fotohistorie

   

  26.3 var det wikiverksted på Preus museum i Horten. Med på verkstedet var ansatte fra Preus museum, nybegynnere og erfarne wikipedianere, et par stykker fra Nasjonalbiblioteket som jobber med foto og andre fotointeresserte. En bra og ivrig gjeng med andre ord! Vi startet verkstedet med en omvisning i utstillingen: En fotohistorie – Fra skatter til serieproduksjon. Hanne Holm-Johnsen guidet oss gjennom fotografiets rikholdige historie, hvor vi begynte med å se på museets samling av daguerreotypier.

  Etter omvisningen var det klart for skrivedugnad! Anne-Sophie Ofrim holdt en kort innføring om å opprette en bruker på Wikipedia og om redigering. Deretter gikk vi gang.  I løpet av kvelden fikk vi skrevet om flere kvinnelige fotografer som det var på tide at fikk egne artikler på Wikipedia. Men jobben er ikke ferdig! Sjekk denne rødlenkelisten og Ukens konkurranse på Wikipedia for fotografer som det mangler artikler om. Se forresten også bildesamlingen Preus museum har liggende på Flickr.

  Preus_FM_IMG_2859

  Ivrig innsats! Skriveverksted i Preus museumsitt fagbiblioteket

  Preus museum er et nasjonalt museum med ansvar for fotografi, og det har siden 1995 vært et statlig museum. Lokalene er innredet av arkitekten Sverre Fehn, bygget etter samme tanke som marokkanske basarer. Museets samling er 3-delt: de har i underkant av 1 million bilder, en stor samling av fotoutstyr og et utmerket fagbibliotek med mulighet for utlån. Museets samlinger består av norsk og internasjonalt fotografi og omfatter kunst-, presse-, forsknings- og portrettbilder. Siden mai 2001 har de holdt til på Karljohansvern  – i et magasin som i 1860 ble bygd til marinen.  Ser du en stor, svart ubåt er du rett ved inngangen til Preus museum! 

  Preus_FM_IMG_2847

  Ingri og Hanne fra Preus museum hadde funnet frem relevant referanselitteratur til oss. Det var til god hjelp!

   

  Takk til alle som kom å bidro, og takk til Preus museum
  for omvisning og en inspirerende dugnadsinnsats,  og
  kanskje blir det flere wikiverksteder?

   

  Kategori: Blogg, Nyheter, Ukategorisert, Wikiverksted
  Stikkord: ,

  Skriv en kommentar