Gå til hovedinnhold

  Møt årets wikimedianere 2022!

  I helga ble Wikimania arrangert igjen, som en fire dager lang kunnskapsfest med innslag fra wikimedianere over hele verden. Aldri før har Wikimania hatt så stort mangfold blant sine besøkende, både når det kommer til språk og geografi. Mangfold var også tema for flere av vinnerne av årets wikimedianere, blant annet mottok to av våre samarbeidspartnere innenfor mangfoldsarbeid priser – vi gratulerer!!

  Utnevnelsen av årets wikimedianere er et av høydepunktene på Wikimania. Prisene går til personer som innenfor forskjellige områder har utmerket seg i sine bidrag til bevegelsen. grunnleggeren av Wikipedia Jimmy Wales, var også i år med på å overrekke prisene:

  – Vinnerne er eksemplariske for engasjementet, nysgjerrigheten og samarbeidsånden som driver bevegelsen vår framover.

  Jimmy Wales, Wikipedias grunnlegger

  https://www.youtube.com/watch?v=ohgl5VOS4Mg&t=55s

  Årets wikimedianere 2022

  • Wikimedian of the year: Olga Paredes fra Bolivia.
  • Wikimedia Laureates: Andrew Lih og Deror Lin.
  • Honorable Mention: Anna Torres
  • Newcomer of the Year:  Nkem Osuigwe
  • Media Contributor of the Year: Annie Rauwerda – Depths of Wiki
  • Tech Contributor of the Year: Taavi Väänänen
  • Wikimedia Affiliates Spotlight: Wikimedia UK og Art+Feminism.

  Les mer om vinnerne her

  Nytt av året er at Affiliates også kan motta priser. Affiliates er selvstendige organisasjoner innenfor Wikimediabevegelsen, sånn som Wikimedia Norge. Både Wikimedia UK og Art+Feminism, som vi samarbeidet med i forbindelse med Arctic Knot og Arctic Art+Feminism, har mottatt priser for sitt solide mangfoldsarbeid.

  Vi sender en stor gratulasjon til alle prisvinnere, og ser fram til videre samarbeid!

  Wikimania 2023 – Singapore

  I går ble det også avslørt at Wikimania 2023 skal arrangeres i Singapore. Endelig blir det mulighet til å treffe andre bidragsytere igjen! Ønsker du å delta? Følg med for informasjon om deltagelse og muligheter for reisetipend!

  Kategori: Blogg, Innlegg forside, Nyheter
  Stikkord: , , ,