Gå til hovedinnhold

  Registrering åpen for Arctic Knot Wikimedia Language Conference 2021

  Konferansen Arctic Knot Wikimedia Language Conference 2021 skjer digitalt 24.–25. juni med Wikimedia Norge som hovedarrangør. Du kan registrere deg nå!


  Registreringslenke

  Med 20 milliarder sidevisninger globalt hver måned, er Wikipedia for mange første stopp når det er noe man lurer på. Wikipedia er en hjørnestein i vår digitale tidsalder, men informasjonen på Wikipedia og de ulike Wikimedia-prosjektene representerer ikke alle språk og kulturer jevnt.

   

  Arctic Knot har som mål å se fremover; Hvordan kan vi sammen kan løfte frem urfolksspråk og underrepresenterte språksamfunn i digitale flater som Wikipedia – og videre? Deltakelse er gratis, men krever en enkel forhåndsregistrering. Velkommen til to spennende dager!

  På programmet har vi innledere fra over 20 nasjoner, og nesten alle verdensdeler, representert. Du kan lære mer om alt fra enaresamiske til atikamekw!

  Men, her gir vi deg også tre gode grunner til for å delta på Arctic Knot:

  1. Du vil lære hvordan du, uansett om du snakker et urfolks- eller underrepresentert språk eller ikke, kan støtte opp om bruk av disse på Wikimedia-prosjektene.
  2. Du vil lære å bruke flere ulike verktøy på Wikimedia-prosjektene
  3. Du vil knytte kontakter med andre Wikipedianere, språkentusiaster og hyggelige mennesker i hele verden som brenner for små språk

  Er du ikke overbevist ennå? Ta gjerne en titt på programmet!

  Arctic Knot er en del av konferanseserien Celtic Knot, og er den første som har blitt holdt utenfor De britiske øyene. Tidligere år har skotsk-gælisk, walisisk, kornisk og irsk dannet rammen for konferansene. I år er det de arktiske språkene, og da spesielt de samiske språkene som er i søkelyset.

  Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss: wikimedia@wikimedia.no

  #ArcticKnot #Indigenouslanguages #Wikipedia

  Kategori: Arctic Knot, Blogg, FNs tiår for urfolksspråk 2022-2032, Innlegg forside, Internasjonalt, Mangfold på Wikipedia, Nordsamisk Wikipedia, Nyheter

  En kommentar

  1. Møt årets Wikimedianere 2022! - Wikimedia Norge
   15. august 2022 , 12.18.23

   […] som Wikimedia Norge. Både Wikimedia UK og Art+Feminism, som vi samarbeidet med i forbindelse med Arctic Knot og Arctic Art+Feminism, har mottatt priser for sitt solide […]