Gå til hovedinnhold

  Riddu Riđđu og Márkomeannu – nordsamisk Wikipedia

  Karin Beate Nøsterud/norden.org [CC BY 2.5 dk (https://creativecommons.org/licenses/by/2.5/dk/deed.en)]

  Karin Beate Nøsterud/norden.org

  Wikipedia er en av verdens mest brukte nettressurser for informasjonsutveksling. Som digital møteplass er Wikipedia derfor en svært viktig kanal for å fremme og bruke nordsamisk som et aktivt og levende språk både nasjonalt og internasjonalt.  Wikipedia finnes på ca 300 ulike språk, og verden over jobbes det med de små språkversjonene som formidlere av språk, kultur og historie.

  Wikimedia Norge deltar på markedsplassen til Riddu Riđđu og i festivalbiblioteket til Nordland fylkesbibliotek på Márkomeannu. Kom innom oss, og vi viser deg hvor lett det er å bidra på ulike vis, både med bilder og tekst!

  Allerede har nordsamisk Wikipedia gjennomsnittlig 3000 treff hver dag, men det trengs flere artikler, flere frivillige bidragsytere og et nettverk av gode institusjonspartnere som kan bidra til å gjøre nordsamisk til et levende prosjekt. Slik at når man googler duodji, så kommer  artikkelen fra nordsamisk Wikipedia øverst, og ikke treffet fra Wikipedia på bokmål.

  Wikimedia Norge har siden 2017 jobbet med et prosjekt for å bidra til mer aktivitet på nordsamisk Wikipedia. Det gjør vi som del av et internasjonalt Wikimedia-nettverk som jobber med blant andre indonesiske, keltiske og ulike urfolksspråk i Sør- og Nord-Amerika. Som del av vårt prosjekt deltar vi på Riddu Riđđu og Márkomeannu og det gleder vi oss til!

  Kategori: Innlegg forside, Internasjonalt, Mangfold på Wikipedia, Nordsamisk Wikipedia, Nyheter, Sámegiel Wikipediai, Samisk kunnskap, Ukategorisert, wikiworkshop