Gå til hovedinnhold

  Årets unge kunstner på Riddu Riđđu-festivalen 2019: Emil Karlsen

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Skrevet av Sabine Rønsen, Wikimedia Norge

  Wikimedia Norga er på årets Riddu Riđđu-festival og i ettermiddag fikk vi gleden av å være tilstede da Emil Karlsen ble erklært Riddu Riđđus unge kunstner 2019. Emil er en driftig type som i tillegg til å være vokalist og gitarist i bandet Resirkulert også holder på med film og tegning. I tillegg har han også begynt å lære seg å lage kofte. Emil er vokst opp i Skibotn i Storfjord kommune og har deltatt på Riddu Riđđu-festivalen mange ganger gjennom oppveksten. Han er sjøsame og har de senere årene lært seg å joike. I 2018 lagde han en joik til sin bestefar som han fremførte på Nordlysfestivalen og senere spilte inn og ga ut. Hans måte å joike på stammer fra Karesuando-området. Når Emil blir spurt om hva som er målet med musikken sin svarer han at det er å spre glede og gjøre folk glade. Det synes vi han lykkes med og Wikimedia Norge ønsker Emil masse lykke til i årene som kommer og vi gleder oss til å se han igjen på Riddu Riđđu neste år!

  Wikimedia Norga is at this year’s Riddu Riđđu festival and this afternoon we got the pleasure of being present when Emil Karlsen was declared as Riddu Riđđu’s young artist 2019. Emil is an enterprising man who in addition to being a vocalist and guitarist in the band Resirkulert also are into filming and drawing. In addition, he has started to learn how to make Gákti, a traditional clothing worn by the Sámi. Emil grew up in Skibotn in Storfjord municipality and he has participated at the Riddu Riđđu festival many times. He is a sea Sámi and has in recent years learned the art of joik. In 2018 he made a joik to his grandfather which he performed at the Northern Lights Festival and then later recorded and released. His way of joiking originates from the Karesuando area. When asked about what the goal of his music is, Emil responds that it is to spread joy and make people happy. We absolutely think he succeeds with that and Wikimedia Norga wishes Emil lots of luck in the years to come and we look forward to seeing him again at the Riddu Riđđu festival next year!

   

   

  Kategori: Blogg, FNs år for urfolksspråk, Innlegg forside, Internasjonalt, Mangfold på Wikipedia, Nordsamisk Wikipedia, Northern Sami Wikipedia, Nyheter, Samisk kunnskap
  Stikkord: , ,